Costurile pentru construirea noului stadion vor fi suportate de Compania Naţională de Investiţii
A fost publicată în Monitorul Oficial al României hotărârea privind „aprobarea desfiinţării imobilului Complex Sportiv Michael Klein din municipiul Hunedoara, bd. Mihai Viteazu nr. 6A, judeţul Hunedoara, în vederea realizării, pe acelaşi amplasament, a obiectivului de investiţii „Construire şi dotare Complex Sportiv Michael Klein”, bd Mihai Viteazu nr. 6A, municipiul Hunedoara, judeţul Hunedoara”.
Conform legislaţiei în domeniu, hotărârea menţionată anterior era obligatorie pentru a se putea continua demersurile pentru construirea unui nou stadion, pe acelaşi amplasament, investiţie aprobată tot prin hotărâre de Guvern, la finele anului trecut.
Costurile pentru construirea noului stadion vor fi suportate de Compania Naţională de Investiţii. Cheltuielile cu demolarea vechiului stadion revin în sarcina Primăriei municipiului Hunedoara.
„Dacă procedurile decurg fără obstacole neprevăzute, cred că în toamna acestui an ne vom putea apuca de lucrările de demolare. Chiar astăzi (joi – 23 martie) s-au început demersurile pentru întocmirea documentaţiei necesare licitaţiei de care e nevoie pentru întocmirea proiectului tehnic pentru demolare (pentru că şi aici e nevoie de aşa ceva) şi pentru execuţia efectivă lucrărilor de demolare. E un pic mai complicat decât pare, fiind vorba despre un stadion. În paralel, Compania Naţională de Investiţii va derula, la rândul său, o licitaţie pentru desemnarea proiectantului şi executantului de lucrări pentru ridicarea noului stadion. Se va merge oarecum „în tandem”, astfel încât noi să fim gata cu demolarea efectivă la momentul la care CNI va trebui să predea amplasamentul constructorului desemnat pentru ridicarea noului stadion. Sper ca lucrările de construcţie să înceapă cel târziu în prima parte a anului viitor şi să se deruleze fără sincope majore, astfel încât să ne putem bucura de un stadion nou, la Hunedoara, în 2026”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus