Banii pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi comunale alocaţi judeţului Hunedoara după rectificarea bugetară, s-au înjumătăţit în decurs de o săptămână. Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara acuză Guvernul că a diminuat suma fără justificare

Situaţia a provocat un schimb de replici dure între aleşii PSD şi cei din conducerea administraţiei judeţene.

Conducerea Consiliului Judeţean susţine că anexa la Hotărârea de Guvern prin care s-au alocat sumele pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi comunale prevedea iniţial în dreptul judeţului Hunedoara suma de 23 de milioane de lei (230 de miliarde de lei vechi). Mircea Moloţ susţine că după numai câteva zile, această anexă a fost modificată, iar suma alocată drumurilor din judeţ a fost diminuată cu 14 milioane de lei.

„Prima anexă a dispărut imediat. Potrivit noii alocări, se repartizează 65% din sumă în mod egal tuturor judeţelor, iar restul de 35% se repartizează proporţional cu lungimea drumurilor judeţene şi comunale, capacitatea financiară a judeţului şi ţinând seama de analizele de specialitate. Noi am primit aproape 10 milioane de lei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean la finalul şedinţei de plen a administraţiei judeţene.

Meci PNL-PSD pe teren administrativ

Consilierii judeţeni ai PSD au cerut explicaţii despre modul în care vor fi folosiţi banii alocaţi de Guvern. „De ce nu sunt şi drumuri comunale cuprinse în hotărâre? Cum vor fi folosiţi aceşti bani, pentru că noi nu am fost informaţi?”, a întrebat Ioan Ştaier, consilier PSD.

După ce reprezentanţii Direcţiei tehnice au fost trimişi în birouri să întocmească lista cu obiectivele care vor fi finanţate din aceşti bani, întrucât au omis acest fapt, preşedintele CJ Hunedoara le-a dat din nou o replică social-democraţilor. „Suma pentru drumurile din judeţ este insuficientă şi aşa! Mârşăvia pe care a dovedit-o Guvernul  este inacceptabilă. Ar trebui şi dumneavoastră, cei din opoziţie, să le atrageţi atenţia că şi judeţul Hunedoara e pe harta României”, le-a spus Mircea Moloţ consilierilor judeţeni ai PSD.

2 răspunsuri

  1. bzcsaba@yahoo.com' balazs z csaba spune:

    vedeti de asta ne trebuie autonomie pe Ardeal,nu numai a tinutilui secuiesc.nu trebuie sa ne lasam jacmaniti de miticii de la Bucuresti.ei fara noi sint ca si morti.hoti ordinari!!!!

  2. Tragedie nu mai are Molot bani de impartit pentru cooperativa proprie. Dar cand ei imapt bani de la judet numa la primarii din coaliatia propriie cum este, atunci e corect ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus