Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, după întâlnirea cu premierul, că i-a prezentat Vioricăi Dăncilă proiectul de sesizare a CCR, aceasta a fost de acord, l-a semnat, urmând ca în cursul zilei de luni, sesizarea să ajungă la Curtea Constituţională

“M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a CCR, argumentele, conţinutul acelui proiect, domnia sa a fost de acord. L-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la CCR”, a declarat Tudorel Toader, luni, la sediul ministerului Justiţiei.

Şeful statului a refuzat să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă. Imediat după ce preşedintele României şi-a anunţat decizia, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va fi sesizată Curtea Constituţională.

“Am dat o formă, un draft al sesizării, pe care o vom modifica, preluând o parte şi din raportul preşedintelui României. În funcţie de ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul, vom prelua eventualele noi propuneri, sugestii. Nu este nemulţumirea mea pentru că eu nu am acţionat şi nu acţionez în nume personal, să am nemulţumiri personale. Cât priveşte conţinutul sesizării, cred că sunteţi convinse că nu pot să relatez în acest moment”, a declarat ministrul Justiţiei.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat pe 10 aprilie, întrebat dacă va fi sesizată Curtea Constituţională, în cazul în care şeful statului va refuza revocarea Laurei Codruţa Kovesi, că rolul ar reveni Guvernului şi premierul trebuie să îşi asume această poziţie.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 11 aprilie, că aşteaptă mai întâi să vadă ce va face preşedintele Klaus Iohannis în privinţa revocării din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, apoi va lua o decizie, dar a dat asigurări că ”îl va susţine pe ministrul Justiţiei”.

Pe 22 februarie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a cerut revocarea şefei DNA, reţinând în sarcina acesteia 20 de „acte şi fapte de netolerat”. Printre acestea, Toader a menţionat ancheta în cazul OUG 13, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, falsurile din dosare, lipsa unei reacţii adecvate în cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploieşti, precum şi afectarea imaginii României prin dezinformarea forurilor europene.

Timp de 80 de minute, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, în sinteză, raportul de 36 de pagini privind activitatea managerială la nivelul conducerii DNA, reţinând în sarcina Laurei Codruţa Kovesi 20 de „acte şi fapte de netolerat”, pentru care a cerut revocarea.

2 răspunsuri

  1. faceti o sesizare si la ministerul invatamantului…. cum dracu un ministru citeste 36 de pagini in 80 de minute… asta ori nu vede ori chiar nu stie sa citeasca… trimite-l in clasa pregatitoare… grav si rector… sau e doar lector…
    … si apropo tovarase nistor ai uitat cum ai uitat cum ai fost de aspru la furat alegeri…cum mai sunai primarii iar dupa nu le mai raspundeai la telefon… cum aveai turisti electorali….spune si astea tovarase…

  2. ilici@streang.com' Statul Perpendicular spune:

    Cu cat o ataca mai mult haita lui Dragnea condusa de Pavianul cu Mantie, cu atat devine Codruta mai simpatica. In logica echilibrului intre rele, ea este totusi Un Rau Necesar, deocamdata cel mai mic. Faptul ca oamenii sunt atat de scarbiti de Ciuma rosie incat accepta cu voiosie perpetuarea neo-securismului practicat de “Statul Paralel” da masura mizeriei in care a ajuns sotietatea romaneasca dupa 28 de ani de “Democratie Originala”. Multumiri din suflet regimului instaurat de Ion Ilici Iliescu (Carpa Kaghebista) si trupa lui de agenti acoperiti care au distrus o tara care, in 1990, avea evidente probleme structurale dar era totusi functionala si fara datorii.
    Streangul ar fi prea putin pentru haita asta de caini turbati….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus