Pe 14 septembrie, la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, Mănăstirea unde își doarme somnul de veci Părintele Arsenie Boca își sărbătorește cel de-al doilea hram.

Mănăstirea Prislop are două hramuri: 8 mai – Sfântul Ioan Evanghelistul și 14 septembrie – Înălțarea Sfintei Cruci.

Joi, la Prislop, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi în altarul de vară. Serviciul religios va fi urmat de o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Arsenie Boca.

Data de 28 noiembrie (ziua morții părintelui Arsenie Boca) e considerată, de asemenea, o zi importantă pentru pelerinii care ajung la Prislop.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă credincioşilor ce vor sosi la mănăstirea Prislop, jandarmii recomandă:

– să nu încurajeze faptele contravenţionale;

– să nu achiziţioneze bunuri de la persoane care nu deţin autorizaţie în acest sens;

– să respecte recomandările forţelor de ordine;

– să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale(genţi, poşete, bagaje, etc.) sau a celor de valoare să evite conflictele cu alte persoane;

– să respecte regulile de convieţuire socială.

De asemenea, în zonele cu aflux mare de persoane, jandarmii hunedoreni recomandă tuturor să acorde o atenţie sporită copiilor, pentru a evita situaţiile de rătăcire sau eventualele accidentări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus