Jandarmii hunedoreni împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Simeria și ai Gărzii Forestiere Timișoara au fost sesizați în data de 19 aprilie a.c., cu privire la faptul că mai mulți arbori au fost tăiați fără drept de pe o pășune împădurită din localitatea Strei-Săcel.

La fața locului jandarmii au găsit 46 de cioate de la arbori de esență arin și salcie, care fuseseră tăiați fără să fie marcați. În urma verificărilor a fost identificată persoana care a tăiat arborii, un bărbat în vârstă de 61 de ani, domiciliat în localitatea Strei-Săcel. Bărbatul a declarat că și-a însușit arborii tăiați.

În cauză au fost întocmite acte de constatare cu privire la săvârșirea faptelor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute și sancționate de Legea 46/2008 – Codul Silvic. Actele de constatare au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

6 răspunsuri

  1. Pe cei care curata pasunea ii amendati iar cei care taie arbori valorosi din parcul național Retezat ii lasati liberi ba mai mult sunt scutiți de Tva si incaseaza si preme.

  2. De ce nu publicati mesajele

  3. Pe Austrieci când ai opriți să ne mai taie pădurile?

  4. ”Omorâți pe țărani”!Bine zice Petru, pășunile au început să împădurească,nu le mai curăță nimeni,arboretul ce crește nu e lemn de calitate și nu e bun pentru austrieci.dar cei de la mediu și Romsilva trebuie să facă bani de chiolhanuri din amenzi date la amărășteni de țărani! De boală și amar să le fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus