Comunicatul Primăriei Municipiului Hunedoara.

Ca urmare a comentariilor adresate Primăriei Municipiului Hunedoara, în mediul on-line, care fac referire la modul în care au fost verificate listele de susținători ai inițiativei „Fără Penali în Funcții Publice”, facem următoarele precizări:
În baza legii 189/1999 cu modificările și completările ulterioare, privind execitarea inițiativei legislative de către cetățeni, a fost efectuată activitatea de validare a dosarelor înaintate de către Comitetul de Inițiativă pentru Promovarea Propunerii Legislative a Cetățenilor de Revizuire a Constituției României.
Activitatea de validare a fost efectuată de persoanele desemnate potrivit legii, sub coordonarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Hunedoara.
Astfel, din totalul de 5.894 de semnatari, au fost validați un număr de 4.879.
Au fost invalidate un număr de 1.015 de poziții semnatari pentru următoarele motive: nume/prenume incorect sau incomplet, CNP greșit, domiciliu incorect sau în altă localitate, lipsa semnăturii.
Cu privire la aspectele neatestate precizăm faptul că, potrivit art. 5, alineatul (3) din Legea nr. 189/1999, „aspectele neatestate se elimină din listă, făcându-se aplicarea dispozițiilor art. 4 alineatul (3) – Lista de susținători întocmită, precum și semnătura dată, cu încălcarea prevederilor alineatul (2), nu vor fi luate în considerare”. Potrivit prevederilor alineatului (2) listele de susținători trebuie să cuprindă corect și complet „numele, prenumele și domiciliul susținătorilor, menționarea actului de identitate și a codului numeric personal; semnăturile susținătorilor”.
De asemenea, precizăm că Primăria Municipiului Hunedoara, prin Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Hunedoara, nu a solicitat verificarea în teren a persoanelor care au semnat aceste liste, nici nu a cerut prezența acestor persoane la sediul instituției noastre pentru a confirma valabilitatea datelor personale și a semnăturilor. Acest lucru a fost efectuat prin respectarea procedurilor legale, respectiv prin verificarea listelor depuse.

Un răspuns

  1. ce prosti, rezistentii astia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus