A fost afectat aproximativ un hectar de teren

Deșeuri, vegetație și cauciucuri au ars duminică toată ziua pe platforma Ecosid din zona fostului combinat siderurgic de la Hunedoara.

„Au fost în total opt focare diferite, la distanţe foarte mari unul de celălalt. De exemplu, un focar era în zona dinspre Izvor (spre Sântuhalm – n.red.), altul la poarta zgurii şi altul la fosta poartă principală a combinatului. Mai mult, focarele au apărut în zone în care nu se putea ajunge decât cu pasul. Noi (pompierii şi membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă – n.red.) am fost încă de duminică dimineaţă în zonă. I-am dus şi pe cei de la Garda de Mediu şi le-am arătat. Au fost focuri puse în mod intenţionat, e foarte clar acest lucru. Fumul a ajuns în oraş doar spre seară pentru că a fost o perioadă în care pur şi simplu nu s-a mai ridicat în aer din cauza schimbării de presiune atmosferică”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, pentru Glasul Hunedoarei.

A fost afectat aproximativ un hectar de teren, iar acolo au acționat trei echipaje de la Hunedoara si Deva cu 3 autospeciale cu capacitate de 5.000 și 9.000 litri. De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a acționat cu o cisternă şi un buldoexcavator utilizat în curăţarea de vegetaţiea solului pentru realizarea unei fâşii menite să izoleze focul.

Sursa foto: Civica Hunedoara

 

 

Un răspuns

  1. Fara sa aruncam vina unii pe altii si fara sa aratam cu degetul, se poate sa fi fost “opozitia” din oras, care de cateva luni incoace incearca discreditarea actualului primar prin orice mijloc posibil. Si stim cu totii cine este aceasta “opozitie” minunata…exact fostele capuse care au fost la conducerea orasului si acum vor iar “la butoane”…Nu ii vede nimeni pe acesti mari “opozanti” decat in plina campanie. In rest, stau bine mersi in coconurile lor unde iasa o data la 4 ani pentru a-si improsca cu noroi adversarii…Trist si penibil, asta sunteti, la fel veti ramane si in viitor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus