Consiliul Local Hunedoara dezbate din nou marţi propunerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AQUA PREST Hunedoara de majorare a tarifelor la apă şi pentru serviciile de canalizare.

Potrivit proiectului de hotărâre, se propune “acordarea unui mandat special d-nului Nimu Ioan, ca în calitate de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Hunedoara în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AQUA PREST Hunedoara , în Adunarea Generală a Asociaţiei din data de 29 decembrie 2014, ora 1100, să aprobe preţurile şi tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare pentru S.C. APA PROD S.A. Deva.”

Cu alte cuvinte, reprezentantul Consiliului Local Hunedoara ar putea primi undă verde pentru a vota noile tarife despre care însă nu se spune nicăieri că urmează să fie majorate. Având în vedere însă avizul A.N.R.S.C. nr. 212568/11.06.2014, este clar că tarifele care urmează să fie aprobate sunt mai mari.

Aceasta este a doua încercare a conducerii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AQUA PREST de a impune majorarea tarifelor după ce, la începutul toamnei, Consiliul Local Hunedoara a refuzat propunerea. Atunci, aleşii au cerut ca cei din conducerea Asociaţiei să vină la Hunedoara şi să explice în plen de ce este necesară majorarea tarifelor.

Potrivit unor surse, preşedintele Asociaţiei, Liviu Antal, va merge marţi la Hunedoara pentru a justifica propunerea instituţiei pe care o conduce. Rămâne de văzut dacă aleşii vor şi vota propunerea de majorare a tarifelor ce urmează să intre în vigoare din 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus