Alexandru Cobzaru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Judecătoria Hunedoara a decis că Alexandru Cobzaru trebuie arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă. De altfel, Cobzaru a și făcut contestație, care va fi judecată la Tribunalul Hunedoara.

El a cerut instanței să i se aplice o pdeapsă mai blândă, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Instanța i-a respins cererea.
Tip soluție: admite cererea
Soluția pe scurt: Respinge solicitările inculpatului de a se dispune o măsură preventivă mai blândă, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar. În temeiul art. 226 al. 1 Cod Procedură Penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. În temeiul art. 202 al. 1 , 2, 3, 4 lit. e şi art. 223 alin. 2 Cod Procedură Penală dispune arestarea preventivă a inculpatului: – COBZARU ALEXANDRU, pentru săvârşirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod Penal, comisă în dauna persoanei vătămate minore G. A., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 08.02.2021 și până la data de 09.03.2021, inclusiv. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.02.2021, ora 19.15.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)    08.02.2021

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din municipiul Hunedoara a fost reţinut duminică după-amiază de poliţişti pentru 24 de ore, după ce a agresat un copil de 13 ani aflat într-un parc din localitate, trântindu-l de pământ.

Echipa de ordine publică trimisă la faţa locului a stabilit că incidentul a avut loc după ce copilul agresat şi fiul agresorului, în vârstă de 7 ani, s-au certat. La scurt timp, tatăl copilului mai mic s-a dus în locul unde se afla băiatul mai mare, l-a ridicat şi apoi l-a trântit de pământ. Apoi, l-a lovit și pe fiul său de 8 ani.

Copilul agresat a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pentru îngrijiri medicale, unde a rămas internat. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au decis, în cursul zilei de luni, să-l transfere pe secţia de Neurochirurgie, având în vedere că minorul a suferit un traumatism la cap.

 

Pentru familia copilului de opt ani, cu a cărui mamă agresorul trăieşte în concubinaj, s-a dispus deja măsura protecţiei în cadrul unui centru maternal din municipiul Hunedoara. În ceea ce priveşte familia băiatului de 13 ani, va fi luată o decizie după ce se va încheia evaluarea făcută de echipele de asistenţi sociali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus