Mizând pe "bogăția" hunedorenilor, comercianții fac o surpriză deloc plăcută cu prețul afișat pentru kilogramul de carne de miel.

In judetul Cluj, carnea de miel se poate cumpara din patru puncte autorizate de sacrificare, direct de la producători, din magazinele specializate de carne si din supermarketuri, dar nu si din piete.

Reprezentantii crescatorilor de oi din judetul Cluj spun ca preturile la carnea de miel in viu sunt cuprinse intre 10 si 11 de lei pe kilogram, direct de la producatori, in timp ce pretul kilogramului la carcasa este cuprins intre 22 si 25 de lei.

Unul dintre judetele in care un kilogram de carne de miel costa mai mult fata de alte zone este Hunedoara, unde in piete un kilogram de carne de miel este vandut cu 28 de lei, fata de Bucuresti, de exemplu, unde un kilogram de carne de miel costa 21-22 de lei. 

Directorul Centrului Agro Transilvania, Mihai Roman, afirma ca in unitatea pe care o conduce kilogramul de carne de miel in viu se va vinde la un pret situat intre 11 si 12 lei, in timp ce pretul la carcasa va fi dublu.

carne de miel 2

ziuanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus