Consiliul Local Hunedoara a respins propunerea primarului Viorel Arion de plasa trenuleţul turistic în patrimoniul SC PRIM TRANSPREST HUNEDOARA SRL.

Achiziţia „Trenuleţului turistic” se dovedeşte pe zi ce trece a fi o afacere proastă pentru municipalitate. După ce a cheltuit nu mai puţin de 160.000 de lei pentru achiziţia unui tractoraş cu trei remorci, Primăria nu a reuşit nici până astăzi să pună în funcţiune mult-lăudatul atelaj. Mai mult, consilierii locali contestă achiziţia şi susţin că una au votat şi alta s-a făcut.

Consilierii locali au votat un proiect de hotărâre prin care s-a aprobat alocarea sumei de 160.000 lei pentru achiziţia unui trenuleţ turistic care să plimbe vizitatorii de la Castelul Corvinilor până la Grădina Zoologică şi retur. Primăria a achiziţionat însă un tractoraş cu trei (în acte două) remorci care însă nu pare să fie suficient de bine întreţinut pentru a funcţiona.

Jane Magaon, consilier local PNL, a cerut primăriei documentele vehicului, iar miercuri le-a primit.

„S-a achiziţionat un tractoraş cu o remorcă de 8 locuri şi una de zero locuri. Noi ce transportăm cu acest trenuleţ, fier vechi?”, a întrebat retoric alesul care a cerut explicaţii şi asupra modului în care vehiculul a trecut testul ITP în alt judeţ. De asemenea, Magaon spune că pe cartea de identitate a vehiculului nu este înscris numele proprietarului, în cazul nostru – Primăria Municipiului Hunedoara. În plus, Magaon spune că de la momentul fabricaţiei (2002) până în 2007 nu există un istoric al vehicului care să poată fi edificator pentru calitatea vehiculului. 

Factura de achiziţie a trenuleţului a fost prezentată Consiliului Local abia miercuri, deşi documentul a fost solicitat de nenumărate ori de aleşii locali.

La rândul său, Maria Mornea – consilier local ALDE, a declarat că fără o evaluare a vehiculului, acesta nu poate fi transferat ca aport în natură la capitalul social al SC PRIM TRANSPREST HUNEDOARA SRL – societate aflată în subordinea Consiliului Local.

La vot, propunerea primarului Viorel Arion a fost respinsă, iar administraţia trebuie să pună în legalitate atelajul înainte ca acesta să funcţioneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus