Firma care a construit ilegal clădirea a pierdut toate procesele cu Primăria Hunedoara.

După ani de procese, clădirea construită din Parcul Corvinul poate fi, în sfârșit, demolată.

Acum, Primăria Hunedoara trebuie să angajeze o firmă specializată în astfel de lucrări. De asemenea, costurile vor fi suportate tot de către municipalitate. Aceasta ar trebui să dea în judecată societatea comercială ca să recupereze banii sau să valorifice parte din materialele rezultate în urma demolării ca să acopere din costuri.

Construită pe o suprafață mai mare decât a acceptat inițial Consiliul Local, clădirea a fost ridicată și fără să se țină seama că legislația nu mai mai permitea ca pe zonele verzi să fie amplasate imobile. Suprafața pe care a ocupat-o Proiect Design pentru construirea clădirii a fost de aproape două ori mai mare decât prevedea inițial hotărârea emisă de către Consiliul Local Hunedoara.

S-a spus că tocmai construirea acelei clădiri în parc a fost motivul pentru care Nicolae Schiau a pierdut alegerile pentru postul de primar în anul 2008. Ulterior, în mandatul lui Ovidiu Hada parteneriatul public-privat s-a blocat.

Discuțiile privind o eventuală preluare de către Primărie a clădirii au fost inutile, pentru că firma Proiect Design a cerut sume foarte mari în schimbul vânzării imobilului către Primărie. Orice înțelegere ar fi căzut pentru că legea a fost încălcată de două ori – construcția prea mare față de ceea ce a decis CL Hunedoara și cea privind zonele verzi. Nici procesele nu au rezolvat problema. Și în timpul mandatului lui Viorel Arion s-a încercat preluarea clădirii, dar firma cerea sume uriașe, astfel că Primăria s-a adresat instanței pentru demolarea imobilului.

Clădirea este acum vandalizată. „Trebuie să angajăm o firmă specializată în astfel de lucrări și să alocăm fondurile necesare. Nu pot spune o dată la care va avea loc demolarea clădirii. Cu siguranță, anul acesta ea va fi dărâmată”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus