Consilierii locali liberali au refuzat să prelungească mandatul administratorului societății Salubprest. Consecințele ar putea fi extrem de grave, având în vedere că o societate fără administrator se dizolvă de drept.

Mandatul de administrator al SC Salubprest SRL Hunedoara (societate în subordinea Consiliului Local Hunedoara – Societatea SALUBPREST HUNEDOARA S.R.L. asigură comunității servicii complete de salubrizare în conformitate cu cerințele legate de Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Hunedoara nr. 15573/676/28.02.2018 și Contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de administrare a domeniului public și privat al municipiului Hunedoara nr. 15575/677/28.02.2018), exercitat de Marinel Poantă, expiră în data de 25.07.2018, iar procedura de selecție a administratorilor este în derulare. În aceste condiții, conducerea Primăriei a propus Consiliului Local prelungirea mandatului cu 4 luni, perioadă în care procedura de selecție a noului administrator să fie finalizată.

În acest context, consilierii locali au fost convocați într-o ședință extraordinară, joi, de la ora 14. La ședință au participat 12 consilieri dintre cei 21.

Încă de la începutul ședinței, consilierul PNL Dan Ardelean a anunțat că liberalii nu vor vota acest proiect, însă invocând un motiv care nu avea nicio legătură cu subiectul dezbaterii. Astfel, Ardelean a vorbit din nou despre organigrama societății, insistând că numărul de angajați este mai mare decât situația prezentată în Consiliul Local.

Deși atât reprezentanții Primăriei, cât și cei ai societății Salubprest au încercat să-i explice alesului că interpretează greșit o anexă la un proiect de hotărâre, acesta a insistat că dreptatea e de partea sa.

„La această hotărâre noi o să fim împotrivă pentru simplul fapt că ce se întâmplă în cadrul Primăriei mi se pare cel puțin o zonă crepusculară. Poate aveți dreptate, nu neg lucrul ăsta”, a spus Dan Ardelean (PNL).

Secretarul municipiului, Militon Laslău, a încercat să explice care sunt consecințele legale ale respingerii proiectului de prelungire a mandatului de administrator al societății de salubritate.

„După cum știți, încetează mandatul pe care i l-ați acordat administratorului. Este imperios necesar să numim un administrator. Orice societate comercială care nu are administrator, se dizolvă de drept. Asta înseamnă că nu se mai face curățenie în oraș (sublinierea ne aparține n.red.), a declarat secretarul municipiului.

„Un vot de genul acesta, doar pentru a arăta că putem să împiedicăm ceva vă asigur că va duce la nemăturarea orașului și la neridicatul gunoaielor. Va fi o problemă de sănătate publică. O să ziceți că primarul este de vină. Societatea are deja încheiate cu școlile și grădinițele din oraș, iar aici sunteți prezenți și directori de școli”, a spus primarul Dan Bobouțanu.

La vot, cei trei consilieri ai PNL au votat „Împotrivă”, în vreme ce aleșii PSD, UDMR și PER au votat „Pentru”. Cele 9 voturi au fost insuficiente pentru ca proiectul să fie adoptat.

Contactat de Hunedoara Liberă, primarul Dan Bobouțanu a declarat că a convocat din nou consilierii locali în ședință extraordinară luni, 23 iulie 2018 (vezi foto de la finalul știrii).

COMUNICAT DE PRESĂ – Primăria Municipiului Hunedoara:

Pentru o corectă informare a opiniei publice, Primăria Municipiului Hunedoara face următoarele precizări:

Astăzi a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Hunedoara pentru prelungirea mandatului de administrator la Societatea „Salubprest” – societate aflată în subordinea Consiliului Local, care se ocupă de salubritatea orașului, ridicarea gunoiului menajer, întreținerea drumurilor și a spațiilor verzi.

Consilierii liberali prezenți la această ședință, respectiv Daniel Ardelean, Mihaela Popa și Corina Popovici, s-au opus acestui proiect de hotărâre a Consiliului Local, fapt care duce la imposibilitatea prelungirii mandatului administratorului societății. Prin urmare, Societatea „Salubprest” nu își va mai putea desfășura activitatea zilnică de ridicare a gunoiului menajer, salubritate stradală, întreținere drumuri și zone verzi.

„Considerăm că votul împotriva acestui proiect de hotărâre este un vot împotriva menținerii curățeniei în oraș, un vot care poate duce în final la dizolvarea Societății „Salubprest”, lucru ce va avea  consecințe extrem de grave pentru sănătatea locuitorilor municipiului Hunedoara. 

Orașul și sănătatea cetățenilor trebuie puse mai presus de interesele oricărui partid politic și îi rog încă o dată, pe această cale, pe consilierii liberali să se gândească de zece ori înainte de a vota împotriva intereselor cetățenilor din municipiul Hunedoara”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Scanned Document

6 răspunsuri

 1. brad2017@yahoo.co' Din Brad spune:

  Dar e simplu!.Au ordin sa nu voteze, societatea se dizolva si poate asa se poate întoarce doamna senator sa mai iubească odată hunedorenii la niște tarife adevărate….Rusine!!!!

 2. 1 ) De ce nu s-a facut pana acum procedura de selectie ?

 3. Sa urinam pe Proserv, zic! Le e dor de un contract cu administratia locala, iar vor 2milioane de euro pentru 3 panselute / an.

 4. Oare cata umilinta trebuie sa mai suportam de la politicienii lu” peste!!!!!!!
  Ar face orice sa opreasca acest oras si asa” vai de el” sa arate mai bine….RUSINEEEE!!!
  Nu uitati ca vor veni alegerile!!!!!!!

 5. Asa si ? Ce i se intampla administratorului slugarnic? Se intoarce la Primarie? Nimeni nu spune nimic despre acel individ? De ce nu s-a organizat procedura de atribuire a contractului de concesiune? Incompetenta? Nu are nicio legatura cu Proserv-ul! Ignoranta i-a creat o oportunitate doamnei Harau.

 6. adibretea@gmail.com' Adi Lazar spune:

  Unde au fost restul consilierilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus