În urma unei solicitări făcute de reprezentanții Primăriei municipiului Hunedoara către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, cetatea lui Iancu va avea indicatoare rutiere de informare turistică pe autostrada ce leagă Sibiul de Deva.

Primăria și conducerea Castelului Corvinilor din Hunedoara au primit răspuns favorabil din partea CNADNR cu privire la montarea indicatoarelor pe autostrada A1. Municipalitatea ar urma să monteze 4 panouri informative la nodul rutier de la Simeria Veche, prin care turiștii care circulă pe autostrada A1 să fie dirijați spre monument, având în vedere importanța castelului din punct de vedere istoric și turistic. Răspunsul Companiei Naționale de Autostrăzi vine la a doua solicitare a Primăriei Hunedoara, prima fiind făcută în luna ianuarie a acestui an. Prima cerere adresată „… e posibil să se fi pierdut”, se arată într-un răspuns al oficialilor Companiei pe pagina de facebook.

Alte panouri informative ar urma să fie montate pe DN7, în porțiunea de drum dintre Arad și Sibiu și pe DN66, între Petroșani și Simeria.

Anul trecut, peste 300.000 de turiști au vizitat Castelul Corvinilor, iar în următorii doi ani conducerea primăriei se așteaptă ca peste jumătate de milion de persoane să treacă pragul cetății.

Un răspuns

  1. In sfarsit a facut si primaria Hunedoara ceva bun 🙂 singura realizare! Bravos ma dormiti in pace tara functionari va face

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus