Consilierii locali din Hunedoara cer clarificări privind modul în care au fost făcute plăţile pentru serviciile de deszăpezire executate de SC PROSERV SA.

Consilierul local Ciprian Palcău a primit după patru luni de la solicitare Raportul de audit al performanţei privind „Eficacitatea serviciilor de deszăpezire şi întreţinere a drumurilor judeţene şi comunale. Economicitatea şi eficienţa alocării şi utilizării fondurilor cu această destinaţie” pe perioada 2011 – 2013 în municipiul Hunedoara. Întârzierea cu care a primit documentul nu l-a descurajat pe alesul UNPR care a cerut conducerii Primăriei explicaţii cu privire la modul în care au fost efectuate plăţile către operatorul SC PROSERV SA Hunedoara.

Ciprian Palcău a cerut să I se comunice dacă într-adevăr Primăria a achitat 3,5 milioane de lei penalizări de întârziere. Răspunsul a venit de la angajaţii Direcţiei Economice care au confirmat plata sumei. “De ce nu suntem informaţi atunci când se fac astfel de plăţi?”, a întrebat Ciprian Palcău.

Şi consilierul local Mircea Artean a cerut explicaţii: “Vreau să ştiu cine a aprobat aceste plăţi, cine le-a făcut, dacă aceste persoane mai lucrează în Primărie.”

Potrivit Raportului care poate fi consultat AICI, „prestatorul (SC PROSERV SA Hunedoara) a uzat de prevederile contractuale şi a acţionat în instanţă UATM Hunedoara pentru întârzierile cauzate de lipsa lichidităţilor, încasând penalizări contractuale în sumă de 3.535.776 lei, dispuse de instanţa de drept comun. Beneficiarul însă nu a refuzat plata unor situaţii de lucrări care cuprind tarife neaprobate de Consiliul local (operaţiuni diverse nenormate = 58.338 lei, curăţat zăpadă prin pluguire = 13.789 lei sau dispecerat de iarnă = 235.157 lei).

Documentul evidenţiază nereguli grave constatate de auditorii publici de la Camera de Conturi Hunedoara privind modul în care s-a efectuat deszăpezirea, modul de facturare a serviciilor prestate şi majorarea tarifelor de către prestator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus