Tariful maximal pentru un kilometru ar urma să crească de la 1,9 lei/kilometru la 2,9 lei.

Astăzi la Primăria municipiului Hunedoara a avut loc dezbaterea publică privind modificarea tarifului de distanță maximal de la 1,9 lei/km la 2,90 lei/km.

Dezbaterea a avut loc după ce Camera Operatorilor de Taxi din România, Filiala Hunedoara, a depus o astfel de solicitare, semnată de doi operatori importați privind serviciile de transport public local de persoane în regim de taxi din municipiul Hunedoara, respectiv societățile Mobil Taxi și Corvin Taxi, la Primărie. Mai mult, dezbaterea publică a fost solicitată de reprezentanți ai societății civile.

Operatorii s-au plâns că toate cheltuielile privind desfășurarea în bune condiții a transportul public local de persoane în regim de taxi au crescut în ultimii ani. În plus, aceștia au declarat public faptul că tariful nu va crește până la 2,9 lei/km, ci doar până la 2,39 de lei/kilometru, inclusiv TVA. Mai mult, tariful nu a mai crescut în ultimii 5 ani. De partea cealaltă, primul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a declarat că va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care urmează să fie supus spre aprobare aleșilor locali în ședința ordinară a CL Hunedoara din luna decembrie. La aceasta urmează să participe și trei reprezentanți ai operatorilor de taxi din oraș.

Un răspuns

  1. Normal sa creaca preturile si la taximetre…in situatia in care ai majorari salariale la nivel national, majorari la produsele alimentare, carburanti, etc. nu vad de ce sa nu creasca si ei la fel ca si restul companiilor/societatilor comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus