Plafoanele de acordare a facilităţilor la transportul local s-au majorat. Abonamentele gratuite pentru perioada aprilie – iunie se distribuie începând de luni, 25 martie.

Consiliul Local Hunedoara a decis majorarea cu 13,8 % a plafoanelor de venit în baza cărora se acordă călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului.

Astfel se acordă:

– 30 de călătorii pentru – pensionarii cu venituri mai mici de 2561 lei/lună, inclusiv, cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara;
– 20 călătorii pentru – pensionarii cu venituri cuprinse între 2562 – 2753 lei/lună, cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara;
– 16 călătorii pentru – pensionarii cu venituri cuprinse între 2754 – 2945 lei/lună, cu domiciliul pe raza administrativ teritorială a municipiului Hunedoara.

Distribuirea abonamentelor gratuite pentru transportul public local valabile în perioada aprilie – iunie (inclusiv) se face începând de luni, 25 martie şi până în data de 19 aprilie în hala Complexului Dunărea.

Programul de distribuire va fi de luni până vineri, între orele 07.00 – 14.00

Pentru a se evita aglomeraţia, distribuirea se va face, ca de obicei, pe litere
25 – 26 martie: A, B,C
27 – 28 martie; D, E, F, G, H, I, J, K
29 martie şi 1 aprilie: M
2 aprilie – L, N, R, O
03 – 04 aprilie: P
O5 şi 08 aprilie: S, Ş
09 – 10 aprilie: T, Ţ, U, V, Z
11 – 19 aprilie: toate literele

Pe lângă pensionarii cu venituri mai mici de 2945 de lei pe lună, de călătorii gratuite mai pot beneficia, conform prevederilor legale şi următoarele categorii de persoane: persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii/asistenţii personali ai acestora, persoanele fără venit, refugiaţii, veteranii de război, văduvele veteranilor de război, revoluţionarii şi foştii deţinuţi politici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus