Decizia poate fi atacată în instanță.

Potrivit ANI, CIRCO IONEL, fost manager al Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad, judeţul Hunedoara a fost găsit în incompatibilitate. 

Conform ANI, în perioada 16 ianuarie 2012 – 1 decembrie 2013, Ionel Circo a deţinut şi exercitat simultan funcţia de manager al Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad şi pe cea de medic specialist pneumolog în cadrul CMA Dr. Udrescu.

Fostul șef al Sanatoriului a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ionel Circo a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ANI susține că Ionel Circo a încălcat următoarele prevederi legale:

  • art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea 95/2006, potrivit căruia Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică, cu respectarea prevederilor lit. b) şi alin. (6)”.

 „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat  […]  starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus