Expoziţia „Figura 22" va putea fi vizionată până pe 16 septembrie la Galeria EM din Deva

Aspecte din fostele situri industriale ale judeţului Hunedoara sunt surprinse într-o expoziţie de artă fotografică ce a fost vernisată marţi seara la o galerie de artă din Deva, pe simeze fiind prezentate 23 de lucrări ce aparţin unei studente care învaţă la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti.

Intitulată „Figura 22″, expoziţia este realizată, în mare parte, din lucrări alb-negru, tânăra artistă Delia Prodan menţionând că este inspirată de tot ceea ce ţine de activitatea industrială pentru că a crescut într-un oraş legat de zona economică.

„Mă interesează foarte mult fotografia ce ţine de industrial, dar şi zona abstractului, de când studiez la universitate. Cred că judeţul Hunedoara a fost marcat de sfera industrialului şi că rămăşiţele acestuia transmit foarte multe în fotografie. Atunci când îmi construiesc imaginea nu mă agăţ atât de mult de partea de culoare, cât de partea de construcţie. O fotografie alb-negru pune mai mult în valoare partea de construcţie, dar şi întregul sentiment al fotografiei”, a spus Delia Prodan.

Lucrările tinerei artiste au fost apreciate de curatorul expoziţiei, artistul plastic Mircea Popiţiu, în opinia acestuia studenta aflându-se pe un drum care-i poate aduce succesul în domeniul pe care şi l-a ales.

„Delia Prodan este o tânără care promite şi a avut curajul să vină singură spre o galerie de artă. Am fost deschişi spre dorinţa ei. Fotografia artistică nu poate să o facă oricine. Important este să studieze, să dorească, să viziteze toate galeriile de artă şi muzeele şi să citească toate cărţile de specialitate. Atunci, cu siguranţă, va avea succes”, a spus artistul plastic.

Expoziţia „Figura 22″ va putea fi vizionată până pe 16 septembrie la Galeria EM din Deva, accesul publicului fiind gratuit.

Sursa: Agerpres

IMG_20190910_172537

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus