Grupurile energetice de la Termocentrala Mintia, ce aparţine de Complexul Energetic Hunedoara (CEH), au fost trecute în procedura de închidere şi punere în siguranţă, fără ca acest lucru să scadă valoarea de lichidare a producătorului de energie, aflat în insolvenţă, a anunţat marţi administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

El a arătat că administratorul judiciar al CEH va demara procedura de licitaţie pentru vânzarea termocentralei, o serie de discuţii pe această temă fiind prevăzute să aibă loc la Ministerul Energiei în perioada 10-14 ianuarie.

“Trecerea termocentralei de la Mintia în procedura de închidere şi punere în siguranţă nu-i scade valoarea de lichidare, evaluată la peste 61 milioane euro. Până la momentul vânzării, termocentrala Mintia rămâne în pază. Rămâne ca administratorul judiciar să demareze procedura de licitaţie pentru cele 11 firme care şi-au exprimat intenţia să cumpere termocentrala”, a declarat, pentru AGERPRES, administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Pe de altă parte, conducerea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, de la Termocentrala Mintia, susţine că organizaţia nu a fost informată despre intenţiile administraţiei CEH.

“Practic, se pregăteşte demolarea termocentralei. Au avut câţiva foşti angajaţi care au ajutat la golirea rezervoarelor turbinelor. Aceste agregate, cele mai mari şi mai importante dintr-o termocentrală, nu se mai pot roti, lucru care duce, inevitabil, la avarierea lor iremediabilă”, a spus liderul sindical Cristian Iştoc.

Termocentrala Mintia a fost oprită în luna martie 2021, din cauză că nu mai avea suficient cărbune din Valea Jiului.

Pentru prevenirea furturilor din cadrul termocentralei, conducerea CEH a instituit un serviciu de pază permanentă, astfel încât să prevină dispariţia unor piese sau alte componente care ar putea compromite ulterior funcţionarea instalaţiilor.

Cei aproape 700 de angajaţi ai termocentralei de la Mintia au fost disponibilizaţi în a doua jumătate a lunii iulie a anului trecut, în cadrul procesului de reorganizare a societăţii.

sursa: agerpres

2 răspunsuri

  1. Mineri care posibil se pricep doar in minerit, si atit !
    Dar cine altcineva ar fi facut o asemenea GAFA ??
    Mai mult magaria vine de la un ministru liberal, iar cei care beneficiau de caldura orasului erau condusi de un primar tot liberal ??? !!!
    ADIO primarie liberala la Deva la urmatoarele alegeri !!

  2. neonu7000@yahoo.com' la revedere spune:

    Se pregătește ApaPROD-ul și nimeni n-are nimic împotrivă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus