El a semnat cu Dinamo, unde se antrenează deja

Clubul Sportiv Hunedoara l-a pierdut pe singurul boxer român calificat deocamdată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Cosmin Gîrleanu. Sportivul de la categoria 52 kg nu mai avea contract cu acest club din septembrie anul trecut, dar niciunul dintre oficialii CS Hunedoara nu a sesizat acest lucru, potrivit Radio Timișoara, lucru contrazis de fostul său antrenor, Ilie Captari, cel care l-a descoperit pe Cosmin Gîrleanu.

Cosmin Gîrleanu a putut astfel să semneze fără probleme contractul cu un club din București, Dinamo, la care a început deja să se antreneze. În vârstă de 21 de ani, Gîrleanu este unul dintre cei mai promițători boxeri români, obținând calificarea la JO, în martie 2020, chiar înainte ca pandemia să oprească turneul preolimpic de la Londra.

Boxerul crescut de antrenorul hunedorean Ilie Captari a fost campion mondial de juniori, în 2015, și vicecampion European U22, în 2019. Fratele mai mic al lui Cosmin, Dănut Gîrleanu (de la CSS Hunedoara) este proaspăt campion european de juniori, titlu obținut luna trecută, la Sofia.

Sursa: Radio Timișoara

Ilie Captari spune că în data de 30 de septembrie contractul s-a încheiat și că sportivul nu a dorit să își prelungească înțelegerea cu CS Hunedoara. „El și-a făcut datoria față de club, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a plecat mulțumit de la noi. Noi nu puteam să stăm în calea lui. Nu este adevărat la club nu se știa că își încheie contractul, e imposibil ca acest lucru să nu fi fost știut de către conducerea clubului din Hunedoara”.

Sorin Cimpoca, președinte CS Hunedoara: „Eu am început discuţiile pentru prelungirea contractului lui Cosmin Gîrleanu din vara anului 2020. Negocierea a părut că merge relativ bine. Am reuşit să conving Consiliul de Administraţie să îi dublăm salariul, de la 2.500 la 5.000 de lei. Există documente care să arate acest lucru. Iniţial, Cosmin mi-a dat impresia că este mulţumit, apoi nu a mai venit să facă vreo solicitare suplimentară. A aşteptat să i se termine contractul şi a decis să semneze cu Dinamo. Cred că era hotărât de la bun început să plece. Dinamo este un club mare, aflat sub patronajul Ministerului de Interne. Nu am informaţii certe despre ce ofertă i-a făcut Dinamo. Este o pierdere pentru CS Hunedoara dar, cu toate astea, Cosmin Gîrleanu va rămâne un hunedorean cu care ne mândrim. Îi urăm sincer mult succes în continuare. De ce nu am făcut anunţul în octombrie? Pentru că şi eu şi domnul Captari am tot sperat că se va răzgândi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus