Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 24 februarie

Situația blocurilor de pe str. 1 Decembrie 1918, fosta str. Moldovei, a fost reclamată în instanță de către Primăria Hunedoara în luna decembrie 2017. Este pentru prima oară când administrația locală a dat în judecată proprietarii blocurilor fantomă. Au trecut deja trei ani, iar instanța  a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 20 februarie 2021. Cauza: lipsă probe!

 

Primăria municipiului Hunedoara solicită instanței să oblige deținătorii celor 3 blocuri – fantomă să le împrejmuiască, astfel încât să nu mai pună în pericol siguranța cetățenilor sau să le demoleze. Evident, pentru ca instanța să ia o decizie este nevoie de un raport de expertiză.

Cele trei blocuri neterminate au rămas în stadiul actual încă dinainte de 1989, fiind proprietatea fostului combinat siderurgic. Ele au trecut de la o firmă la alta până când au ajuns în proprietatea grupului de firme Tender și la niște dezvoltari imobiliari.

Primăria Hunedoara a acționat în judecată SC ESPAROM S.A. PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR ALFA&QUANTUM CONSULTING SPRL și SC COMTUR LOWE SRL, care dețin acum blocurile fantomă.

 

Foto: Călin Corpaciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus