Astăzi (18.10.2021) a avut loc predarea apartamentelor din blocul ANL, situat pe strada Alexandru Vlahuță din municipiul Hunedoara, primilor lor chiriaşi.

ANL predare locuinte - foto 3

Lista beneficiarilor a fost stabilită respectându-se prevederile Legii 152 din 1998 şi ale hotărârii Consiliului Local Hunedoara nr. 74 din 2019.

Întregul demers s-a derulat în mod transparent. În prima parte a acestui an au fost publicate mai multe anunţuri referitoare la termenul-limită pentru depunerea sau actualizarea dosarelor. De asemenea, repartizarea locuinţelor a fost efectuată prin tragere la sorţi, astfel încât să se elimine orice supoziţie privind favorizarea sau defavorizarea vreunui beneficiar.

Imobilul totalizează 80 de locuințe: 36 de apartamente cu o cameră – cu o suprafață de 37 mp fiecare, respectiv 44 de apartamente cu două camere – cu o suprafață de 52 mp fiecare.

Locuințele sunt dispuse pe 5 niveluri (parter și patru etaje), grupate pe trei scări de acces, pe fiecare scară existând și câte un ascensor. Fiecare apartament dispune de centrală termică proprie, tâmplărie PVC și finisaje interioare. De asemenea, la subsol vor putea fi amenajate spații de depozitare.

Construcția blocului amintit a fost realizată de către Agenția Națională pentru Locuințe, investiția totală ridicându-se la 12,7 milioane de lei.

Municipiul Hunedoara a pus la dispoziția ANL terenul necesar și a contribuit cu o serie de lucrări conexe importante, în valoare totală de aproximativ 1,1 milioane de lei (devierea și refacerea rețelelor de utilități, branșamentele necesare, construirea unui zid de sprijin înalt de 3 metri și lung de 90 de metri, a aleilor pietonale și asigurarea accesului auto etc.).

„Cred că toate cele 80 de familii care se mută acum în noul bloc ANL sunt încântate, mai ales că au şi aşteptat, într-adevăr, foarte mult, dar nu din vina Primăriei. Este important că Primăria Hunedoara a reuşit să atingă un grad maxim de transparenţă şi în derularea procedurilor de atribuire a locuinţelor ANL. Ceilalţi tineri din municipiul Hunedoara care îşi doresc o locuinţă ANL pot depune dosare în continuare, deoarece noi mai avem şi alte două blocuri ANL unde există un fenomen de veniri – plecări. Mai există şi situaţii de locatari ai blocurilor ANL care pleacă din aceste imobile. Pe de altă parte, cât de curând, vom depune o nouă solicitare către ANL pentru un alt bloc, în aceeaşi zonă (pe strada Alexandru Vlahuţă n.n.). Acolo am păstrat spaţiu pentru un al doilea bloc ANL tot de 80 de locuinţe”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Pe de altă parte, Primăria municipiului Hunedoara a finalizat studiul de fezabilitate pentru construcţia unul bloc ANL destinat cadrelor medicale de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”. Acesta va fi amplasat lângă spital, la intersecţia străzilor Chizid şi Victoriei, va avea 20 de locuinţe, locuri de parcare şi o zonă de joacă pentru copii. „Este important să aduci specialişti tineri în sănătate, oameni cu entuziasm, cărora să le poţi oferi şi o locuinţă”, a adăugat primarul municipiului Hunedoara.

ANL predare locuinte - foto 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus