Hunedorenii se plâng de poluare, Arcelormittal Hunedoara răspunde că a început lucrările pentru „Reabilitare instalație de desprăfuire din cadrul Secției OE2 (n. red.: Oțelăria electrică nr. 2)”.

Aproape în fiecare zi, locuitori ai municipiului Hunedoara se plâng pe rețelele de socializare de faptul că Arcelormittal Hunedoara poluează masiv aerul. Mai mult, oamenii postează fotografii și cer Primăriei, Gărzii de Mediu Hunedoara să intervină pentru ca firma să ia măsuri.

„Este sâmbătă și Garda de Mediu nu „lucrează”, scrie un hunedorean.

„Se vede norul de praf de pe podul de la Gelu (n. red.: adică de la câțiva kilometri distanță)”, răspunde un altul.

Arcelormittal Hunedoara a răspuns într-o adresă trimisă Primăriei municipiului Hunedoara că lucrările de modernizare a instalației de desprăfuire ar putea fi încheiate în data de 1 septembrie 2018 și că sunt executate de către firma EKOPLANT din Italia. În documentul trimis Primăriei, managerul general, Doru Ion Petrescu, explică: „lucrările prevăzute a se executa în baza acestui contract sunt: demolare răcitor atmosferic și instalare turn de răcire, instalare stingător scântei pe rețeaua principală, modificare cameră de mixare, instalare schimbător căldură pe rețeaua secundară, demolare exhaustor existent și instalare exhaustor nou, înlocuirea elementelor filtrante ale filtrului de aer”.

3 răspunsuri

  1. De doi ani de zile ,raspund ,dar cum li se permite sa functioneze asa ? Garda de mediu mai exista ?

  2. Lotica_40@hotmail.com' Ladislau. spune:

    Se stie de problema de mai bine de patru ani, se tot amana din motive de respectare grafic productie. sincer nu cred ca se va face ceva anul acesta!

  3. Greu de crezut ca o firma de apartament cu 10 angajati gen Ekoplant va face 3 luni o desprafuire mai buna decat cea de acum facuta de ICSH cind avea 3000 de oameni si au construit un an de zile. Nu este personal nici sa vopseasca ce sa construit de Ceausescu, pacat. Se va inchide hala, gazele vor ramine acolo, pacat de sanatatea muncitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus