În cursul lunii octombrie 2017, poliţiştii hunedoreni au fost solicitaţi de populaţie să intervină în peste 1000 de cazuri, ca urmare a apelării numărului unic de urgenţă 112, în majoritatea cazurilor intervenţia realizându-se într-un interval scurt, în mai puţin de 10 minute (respectiv în 961 de cazuri).

„De asemenea, în luna octombrie a.c., la nivelul judeţului Hunedoara, poliţiştii au realizat atât activităţi cu caracter preventiv, cât şi cu caracter reactiv, de constatare a unor infracţiuni şi de identificare a autorilor, Astfel, au avut loc: peste 190 de razii şi acţiuni cu efective mărite şi peste 500 de controale. Ca urmare a acestor activităţi, poliţiştii hunedoreni din cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică au aplicat peste 750 de sancţiuni contravenţionale în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 19 sancţiuni contravenţionale în baza Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

În privinţa identificării autorilor, în toate cazurile de infracţiuni sesizate cu „A.N.” (autor neidentificat), poliţiştii întreprind activităţi de cercetare şi investigare, sub coordonarea procurorilor, în vederea identificării autorilor diferitelor infracţiuni şi a tragerii acestora la răspundere penală.

În cursul lunii anterioare, ca urmare a activităților investigative şi de cercetare penală, 6 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni au fost reţinute pentru 24 de ore, faţă de 8 a fost dispusă măsura arestului preventiv, faţă de o persoană a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, în timp ce alte 5 au fost plasate sub control judiciar. Prezenţa activă a polițiștilor în zona de competență  s-a materializat, în 79 dintre cazuri, în prinderea autorilor unor infracţiuni în fragrant delict, ceea ce a condus la stoparea activităţi infracţionale a celor în cauză.

Acțiunile poliţiştilor au condus la o scădere a infracțiunilor stradale sesizate în luna octombrie 2017 cu 32,4%, faţă de luna  octombrie a anului trecut.

De remarcat faptul că, în luna octombrie 2017, nu au fost înregistrate infracțiuni stradale grave (omor, viol, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte), fapt ce se datorează şi prezenţei poliţiştilor în stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus