Peste 852.000 de persoane au vizitat anul trecut principalele obiective turistice din judeţul Hunedoara, numărul acestora fiind mai mare cu 11,37% faţă de anul 2016, relevă datele Agenţiei de Dezvoltare Economică şi Socială Hunedoara (ADEH), după centralizarea informaţiilor primite din teritoriu.

“Cea mai mare creştere a numărului de turişti a fost înregistrată de Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, cu peste 32.600 de bilete vândute în plus în 2017, faţă de anul precedent. Niciunul din obiectivele turistice hunedorene nu a înregistrat scăderi ale numărului de vizitatori în 2017”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul ADEH, Radu Barb.
Conform datelor oficiale, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat de 333.334 turişti, cu o creştere de 10% faţă de 2016, în timp ce la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia au urcat 70.829 turişti, mai mult cu 16,3% faţă de 2016.
Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva şi cetatea Ulpia Traiana Sarmizegetusa au fost vizitate anul trecut de 152.170 de turişti, în creştere cu 8,69%, în timp ce Muzeul Aurului din Brad a fost văzut de 18.126 persoane, cu 16% mai multe, comparativ cu anul 2016.
Pentru acest an, proiectul principal al ADEH se va îndrepta spre promovarea staţiunii Geoagiu Băi, recunoscută pentru proprietăţilor apelor termale.
“Anul acesta ne vom axa pe o promovare a staţiunii Geoagiu Băi, în colaborare cu Primăria Geoagiu, deoarece am constatat că acolo există un aflux de circa 3.000 de turişti la sfârşitul de săptămână. Acest aspect arată că staţiunea este principalul loc din judeţul Hunedoara unde turiştii rămân mai multe zile”, a arătat directorul ADEH.
În plus, specialiştii ADEH lucrează la dezvoltarea unei aplicaţii turistice complexe, care să poată fi folosită de pe telefonul mobil şi care să aducă informaţiile principale despre cele mai importante 25 de obiective turistice ale judeţului Hunedoara. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus