Județul a coborât un loc în topul național al salariilor

Hunedoara ocupă locul al doilea pe țară în ceea ce privește pensia medie, după municipiul București. Aceasta este de 1.342 lei în județ față de 1.070 de lei la nivel de țară. În județ sunt 124.636 de pensionari.  În schimb, veniturile salariale medii nete ale hunedorenilor sunt de 1.994 de lei față de 2.392 de lei la nivel de țară. Județul Hunedoara ocupă locul al 23-lea pe țară în ceea ce privește câștigul salarial nominal mediu net. Pe ramuri de activitate, câştigul salarial mediu net a fost, la ultima raportare a INS, de 1.673 lei în agricultură, silvicultură şi servicii anexe, de 1.923 lei în industrie şi construcţii şi de 2.089 lei în servicii.

Numărul angajaților este de 112.092. Mai bine de jumătate dintre aceștia, adică 58.143 de salariați lucrează în servicii, 50.880 – în industrie și construcții și 3.069 – în agricultură. Practic, observăm că aproape 52 la sută dintre salariați lucrează în servicii, cu peste 7.000 mai mulți decât cei angajați în industrie și construcții. Doar 2,7 la sută dintre angajați sunt în sectorul agricol.

De asemenea, oficial sunt 8.062 șomeri, rata șomajului fiind de 4,5 la sută, cu 0,5 la sută mai mare decât media pe țară, care e de 4 la sută, Hunedoara ocupând locul al 19-lea pe țară.

Un răspuns

  1. accredit_ro@yahoo.com' La Multi Ani Monalise ! spune:

    Excelent punct de pornire pentru o necesara analiza economica si sociologica a situatiei judetului Humedoara. Sa speram ca vor veni si ei pentru a integra informatia oferita sublimand-o intr-o viziune si apoi intr-un proiect viabil. Altfel vom ramane vesnic blocati cu mintea la capra vecinului si cu ochii la rafturile de hipermarket…
    Desi pare ca duce la concluzii pesimiste, articolul este perfect pentru un inceput de An Nou ! Caci ce poate fi mai util decat Adevarul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus