Peste 22.000 de doze de vaccin antigripal au fost administrate gratuit persoanelor din grupele de risc în această iarnă, în judeţul Hunedoara, efectele acestei imunizări efectuate la timp şi la scară mare concretizându-se prin faptul că, deocamdată, în zonă nu au fost semnalate cazuri de gripă.

“Aproape toate cele 22.500 de doze de vaccin antigripal pe care le-am primit de la Ministerul Sănătăţii au fost administrate de medicii de familie din judeţul Hunedoara. Faptul că populaţia a înţeles importanţa vaccinării şi că dozele au venit la timp au avut urmări favorabile pentru că în judeţ nu a fost semnalat, încă, niciun caz de gripă”, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Datele oficiale ale DSP Hunedoara arată că, în prima săptămână din acest an, au fost înregistrate 524 de persoane care au prezentat infecţii acute respiratorii, dintre acestea 294 fiind pneumonii. Din cauza unor forme mai severe ale bolilor, 137 de persoane au fost internate în spital.

Numărul cazurilor constatate este relativ similar cu cel din ultima săptămână a anului 2018, când în evidenţe se aflau 606 persoane diagnosticate cu infecţii acute respiratorii.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus