Astăzi a avut loc recepția lucrărilor de construcție a blocului ANL situat pe strada Alexandru Vlahuță, în municipiul Hunedoara.

Bloc ANL Al Vlahuta Hunedoara foto 7

Imobilul totalizează 80 de locuințe: 36 de apartamente cu o cameră – cu o suprafață de 37 mp fiecare, respectiv 44 de apartamente cu două camere – cu o suprafață de 52 mp fiecare.

Locuințele sunt dispuse pe 5 niveluri (parter și patru etaje), grupate pe trei scări de acces, pe fiecare scară existând și câte un ascensor. Fiecare apartament dispune de centrală termică proprie, tâmplărie PVC și finisaje interioare. De asemenea, pe fiecare scară, la subsol vor putea fi amenajate spații de depozitare.

Construcția blocului amintit a fost realizată de către Agenția Națională pentru Locuințe, investiția totală ridicându-se la 12,7 milioane de lei.

Municipiul Hunedoara a pus la dispoziția ANL terenul necesar și a contribuit cu o serie de lucrări conexe importante, în valoare totală de aproximativ 1,1 milioane de lei (devierea și refacerea rețelelor de utilități, branșamentele necesare, realizarea unui zid de sprijin înalt de 3 metri și lung de 90 de metri, a aleilor pietonale și asigurarea accesului auto etc.).

Lucrările de construcție la blocul ANL de pe strada Alexandru Vlahuță au început în anul 2008, însă au avansat greu în principal din cauza faptului că primele două societăți de construcții cu care s-au încheiat contracte au intrat, pe rând, în insolvență. Situația s-a deblocat abia în 2015.

 

La ora actuală, la Primăria municipiului Hunedoara sunt depuse un număr de 161 de cereri pentru locuințe ANL. În această perioadă, la Serviciul de Fond Locativ din cadrul Primăriei se actualizează fiecare dosar existent. Dosarele vor fi apoi evaluate de comisia socială de analizare a solicitărilor/cererilor privind repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, la nivelul municipiului Hunedoara, după care lista beneficiarilor va fi supusă spre dezbatere și aprobare Consiliului Local al municipiului Hunedoara.

Estimăm că repartizarea efectivă a locuințelor va avea loc în perioada aprilie – mai a anului curent. Repartiția locuințelor în noul bloc ANL se va face cu respectarea prevederilor Legii nr.152/1998 (republicată, cu modificările și completările ulterioare) și în baza Hotărârii Consiliului Local nr 74/2019 privind criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii.

 

Conform  prevederilor legale, pot beneficia de locuințe ANL persoanele majore în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin programele A.N.L., persoane care pot primi repartiții în cel mult 36 de  luni de la împlinirea acestei vârste.

Prin excepție, medicii rezidenți și medicii specialiști, precum și cadrele didactice calificate pot depune cereri pentru repartizarea locuințelor construite prin programele A.N.L. și după împlinirea vârstei de 35 de ani.

 

Persoanele interesate pot obține informații suplimentare la Serviciul de Fond Locativ al Primăriei municipiului Hunedoara, tel: 0254.716322 – interior 329.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus