Poliţiştii rutieri au acţionat în trafic, în scopul prevenirii şi a combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere 

Pentru a preveni producerea de evenimente rutiere, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni vizând fluidizarea circulaţiei şi monitorizarea traficului rutier.
Din fericire, în această perioadă nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, soldate cu decesul ori rănirea gravă a unor persoane.
În schimb poliţiştii rutieri au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul, pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele unui tânăr în vârstă de 28 de ani, din Petroşani, care a condus un autoturism, la data de 01.01.2018, în jurul orei 01.15, pe raza municipiului Petroşani, deşi consumase băuturi alcoolice.
În cazul tânărului, aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,12 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii le reamintesc participanţilor la trafic că legislaţia în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
De asemenea, în aceste condiţii, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă între 9 şi 20 de puncte-amendă. În afară de sancţionarea cu amendă, se va reţine certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.
În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus