Ce echilibru există între veniturile edililor din centrul județului și performanțele acestora în materie administrativă.

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării personalului plătit din fondurile publice, primăriile din centrul județului au majorat salariile tuturor angajaților, fie că vorbim despre funcționari publici, fie că facem referire la personalul contractual.

Desigur, și indemnizațiile primarilor au crescut. Ba mai mult, din acest an, administrațiile au făcut eforturi pentru ca, odată cu trecerea obligațiilor fiscale de la angajator la angajat nimeni să nu piardă. Cu excepția Devei, toate localitățile au majorat salariile.

Dar, oare, randamentul și eficiența primăriilor sunt în acord cu recentele majorări salariale? Și-au făcut edilii datoria astfel încât să și merite salariile de boieri pe care și le-au majorat din pix? Ce fonduri au atras, ce proiecte derulează, într-un cuvânt, cât de mult le pasă de cetățeni și de viitorul localităților pe care le păstoresc?

La aceste întrebări încercăm să răspundem într-o analiză obiectivă a activității administrațiilor locale urbane din centrul județului.

HUNEDOARA (aprox. 60.500 de locuitori)*

Nu mai este pentru nimeni o noutate că municipiul Hunedoara traversează în această perioadă o dezvoltare echilibrată, recuperând din decajajul de dezvoltare față de vecinii din Deva. În ultimul an și jumătate, administrația locală a reușit să atragă fonduri europene și guvernamentale care plasează Hunedoara în fruntea localităților urbane din județ la acest capitol.

Municipiul Hunedoara are cele mai multe proiecte (35) înscrise în lista celor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin PNDL 2, iar valoarea acestora ajunge la 40,6 milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru: dotarea cu computer tomograf pentru Laboratorul de Radiologie de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, reabilitarea Bulevardul Mihai Viteazul, construcția unei creșe noi, reabilitarea și/sau dotarea școlilor și grădinițelor (Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, Colegiul Tehnic „Matei Corvin”, Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”, Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu”, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, Școala Postliceală Sanitară, Școala gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială nr. 6, Școala Gimnazială nr. 7, Grădinița Licurici, Grădinița PP „Dumbrava Minunată”, Grădinița PP „Floarea Soarelui”, Grădinița PP „Prichindelul”, Grădinița PN nr. 1 , Grădinița PN nr. 5, Grădinița PN „Zori de Zi”, Grădinița cu PP nr. 1, Grădinița PP „Piticot”, Grădinița PN nr. 6 și Grădinița PP nr. 5), reabilitarea străzilor Turnătorului, Popa Șapcă, Mărțișorului, Gheorghe Barițiu, Elisabeta Mărgineanu, 1 Decembrie 1918, Piața Libertății și realizarea unui zid de sprijin pe strada Brazilor.

În ceea ce privește fondurile europene, Hunedoara a obținut deja 5 milioane de euro pentru proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor – proiect contractat și care urmează să fie implementat după ce vor fi depășite etapele de atribuire a contractului. De asemenea, municipiul Hunedoara, în asociere cu Consiliul Județean Hunedoara, au contractat un proiect în valoare de 8 milioane de euro care vizează modernizarea tronsonului de 9 km al DJ 687, între Hunedoara și Călan. 

Municipiul Hunedoara  a mai depus la ADR Vest proiecte de reabilitare termică a clădirilor Colegiului Național „Iancu de Hunedoara”, a clădirilor Colegiului Tehnic „Matei Corvin”, a Școlii Generale nr. 6 și a clădirii Primăriei Municipiului Hunedoara. Valoarea totală a acestor proiecte este de peste 4 milioane de euro și ele se află în evaluare. Tot în evaluare se află și proiectul privind Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, în valoare totală de aproximativ 7 milioane de euro.

Încă 5 milioane de euro vor intra în Hunedoara în cadrul unui proiect cofinanţat din Fondul Social European,  care urmărește reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate.

În ceea ce privește salarizarea angajaților din sistemul bugetar, conducrea Primăriei Hunedoara a manifestat precauție și, în vara lui 2017, nu a majorat salariile la plafonul maxim. Această măsură le-a permis edililor să majoreze veniturile angajaților la sfârșitul anului 2017 pentru ca trecerea obligațiilor de la angajator la angajat să nu afecteze veniturile acestora.

Potrivit hotărârii adoptate în decembrie 2017, un director executiv din Primărie are un salariul de bază de 8.775 lei, în vreme ce un șef de serviciu are un venit de 6.480 lei și un șef de birou – 6.075 lei. Un auditor are salariul cuprins între 3.510 și 5.719 lei, în funcție de gradație. La fel și în cazul consilierilor și inspectorilor, salariile variază între 2.970 și 4.877 lei. Polițiștii locali au salarii brute cuprinse între 2.363 și 4.877 lei (la care se adaugă norma de hrană). Șefii Poliției Locale au salarii de bază cuprinse între 6.075 și 8.775 lei.

Citește aici:

PROIECTE și SALARII la primăria DEVA

PROIECTE și SALARII la primăria SIMERIA

PROIECTE și SALARII la primăria CĂLAN

PROIECTE și SALARII la primăria HAȚEG

În cazul personalului contractual, salariul de bază al unui director ajunge la 5.805 lei, iar șefii de servicii și de birouri câștigă 4.860 lei, respectiv 3.780 lei. Un consilier câștigă între 2.033 și 4.332 lei, iar un referent între 2.970 și 4.374  lei. Pentru șoferi, îngrijitori, paznici și muncitori, salariile de bază variază între 2.248 și 3.481 lei.

Și la Hunedoara, primarul are o indemnizație de 10.875 lei la care se adaugă un spor de 25%. Administratorul public are un salariu brut de 10.800 lei.

*Conform Recensământului populației și al locuințelor din 2011, Direcția Județeană de Statistică.

NOTĂ:

Salariile angajaților din administrația locală, funcționari publici sau personal contractual, precum și indemnizațiile primarilor și viceprimarilor se stabilesc conform legii privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice.

Indemnizațiile primarilor se stabilesc în baza unor coeficienți stabiliți în funcție de numărul de locuitori, iar salariile angajaților, la propunerea primarului, se stabilesc prin hotărâre de Consiliu Local.

Inapoi Sus