Municipiul Hunedoara a obținut finanțări în valoare de 46 de milioane de lei pentru un număr de 35 de proiecte selectate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Primele contracte ar putea fi semnate în cel mult două săptămâni.

Potrivit primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, primele contracte care vor fi semnate cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice se referă la proiectele de infrastructură rutieră.

„În urmă cu o săptămână am depus primele documente cu clarificările necesare la proiectele de asfaltare. Este vorba despre reabilitarea Bulevardului Mihai Viteazu, a Pieței Libertății și a străzilor 1 Decembrie 1918, G. Barițiu, Mărțișorului, Popa Șapcă și realizarea zidului de sprijin de pe strada Brazilor. Suntem printre primele administrații locale care am depus deja clarificările la proiecte și ne așteptăm ca săptămâna viitare să fim notificați în legătură cu semnarea contractelor de finanțare”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Dan Bobouțanu.

Primele proiecte care vor fi demarate în cadrul PNDL 2 însumează aproape 16 milioane de lei. După semnarea contractelor de finanțare, va fi demarată procedura de licitație pentru desemnarea operatorilor care vor executa lucrările de reabilitare.

În paralel demarează Acordul-Cadru 2

În foarte scurt timp va fi publicat și Caietul de sarcini pentru Acordul-Cadru 2 care prevede reabilitarea zonelor care nu au fost incluse în primul acord-cadru multianual. Primarul localității spune că procedura este în lucru și că prioritare după desemnarea câștigătorului licitației vor fi cartierele OM, Micro 5-1, Traian Vuia, Ceangăi, dar și zona Poșta Veche și câteva străzi din cartierul Chizid. Valoarea totală a proiectelor din primul contract subsecvent este de aproximativ 60 de milioane de lei, iar suma va fi asigurată din bugetul local.

Hunedoara în șantier

În aceste zile vor fi finalizate lucrările de introducere a rețelei de apă și a canalizării pe strada Cloșca, după care șantierul se va muta pe strada Cantacuzino. În paralel, se vor executa lucrări pe străzile Carol Davila, Brazilor și Chizid.

Un răspuns

  1. De ce nu spuneti simplu ca acest program este un instrument de finantare de la bugetul de stat? Iti faci treaba, intocmesti documentatia si se aloca fonduri de la bugetul de stat, apoi atribui contractele de lucrari, s.a.m.d. O spuneti de parca ar fi o mare stire. Acesta este motivul pentru care exista buget local, Primar si aparat de specialitate al Primarului, sunt obligatii care intra in fisa postului.

    Caietul de sarcini pentru Acordul -cadru 2, cum va place sa il numiti, este intocmit de catre personalul de specialitate al Primarie municipiului Hunedoara? Si apare asa pur si simplu din senin? In cazul acesta, inteleg ca restul documentatiei pentru atribuirea acodului-cadru va fi intocmit de catre viitoarea firma castigatoare. Faimoasa Autoritate Contractanta a municipiului Hunedoara nu a publicat pe site-ul oficial Programul Anual al Achizitiilor Publice pentru anul 2017, asadar permiteti-mi sa nu cred o iota din ceea ce spuneti Dvs sau ceea ce declara domnul Boboutanu si sa am un mare semn de intrebare in ceea ce priveste competenta profesionala a biroului de specialitate. Flatulatii dese, urat mirositoare….cam asa as caracteriza procedurile de atribuire a contractelor de reabilitare stradala.

    Astept articolul in care veti preciza ca redactia a solicitat Programul anual de achizitii publice in conformitate cu preverile Legii 544/2001 si ca domnul Boboutanu nu s-a invrednicit a fi suficient de eficient in furnizarea informatiilor de interes public. Cam pe la anul pe vremea asta ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus