În decembrie 2022, salariul mediu net în județ era de 3.162 de lei

Județul Hunedoara conduce în topul național cu cele mai mici creșteri salariale în anul 2022, cu o creștere de doar cinci la sută, potrivit datelor transmise de către Institutul Național de Statistică. Hunedoara împarte locul I cu județul Botoșani.

Județul ocupă locul al 37 – lea în țară în ceea ce privește salariul mediu net, cu 3.162 de lei, mai mic cu 1.236 de lei decât media pe țară. În urma noastră sunt doar Teleorman, Vrancea, Harghita și Bistrița Năsăud.

În județ sunt 109.731 de angajați.

Pe de altă parte, județul este pe locul I la pensie medie care este de 2.365 de lei, cu 499 lei mai mare decât cea la nivel de țară. Avem 121.040 pensionari, la sfârșitul anului trecut, cu 11.309 mai mulți decât angajați.

În schimb, județul Hunedoara conduce detașat în topul național privind numărul de funcționari publici la mia de locuitori, cu 5,55. Suntem urmați în clasament de județul Caraș Severin care are 4,8. Capitala României are doar 3,8 funcționari la mia de locuitori. Este vorba doar despre numărul de posturi ocupate, dacă ar fi puse la socoteală și  cele ocupate temporar, numărul ar crește spre 6. De precizat că este vorba doar despre funcționari publici, fără să fie luate în calcul și instituțiile finanțate integral sau parțial din venituri proprii din instituțiile din județ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus