Vezi cum!

Pentru un ORAȘ CURAT te ajutăm la RECICLAT! Fii IMPLICAT, ești PREMIAT!

Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice organizată în Municipiul Hunedoara, care va avea loc și în1 august.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Hunedoara și SISTEM LOCAL DE COLECTARE – CENTRU SRL, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice.

Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate.

Și în 1 august, cetățenii din Hunedoara și din împrejurimi au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare!

Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: și mâine, 1 august 2020, între orele 9.00-17.00, mașina de colectare va circula prin municipiul Hunedoara și localitățile adiacente și va face preluări de deșeuri electrice de la populație- colectare la mașina de colectare, iar un punct de informare si colectare provizoriu îi așteaptă pe cetățeni să aducă deșeuri electrice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare.

Acest punct va fi amplasat în următoarea locație din oraș: – Zona Pietonală a Casei de Cultură din Municipiul Hunedoara

Pentru deșeurile electrice predate, cetățenii pot câștiga,prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc mâine, 1 august 2020, la punctul de colectare amplasat în Zona Pietonală a Casei de Cultură, începând cu ora 17.00.

Premii oferite: un aspirator, două fiare de călcat, 2 cafetiere.

De asemenea, pentru deșeurile voluminoase predate în cadrul acțiunii de colectare, cetățenii vor fi premiați în tichete valorice, astfel:

• 1 TICHET X 10 LEI în cupoane valorice pentru deșeuri complete, din orice categorie, cu o cantitate de min. 40 kg, cu excepția ecranelor;

• 2 TICHETE X 10 LEI în cupoane valorice pentru deșeuri voluminoase complete tip mașina de spălat automată, aparat de aer condiționat;

• 3 TICHETE X 10 LEI în cupoane valorice pentru deșeuri complete de tip combine, vitrine și lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare. Colectarea deşeurilor electrice este un process simplu, atât pentru cetăţeni, cât și pentru persoanele juridice!

SISTEM LOCAL DE COLECTARE – CENTRU SRL, prin numărul de telefon 0756 026 916 , asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computer sautelevizoare – decât oameni. În ultimii ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextual unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea. Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice!

Fii mereu informat – intră pe https://e-deseu.ro/ sau https://www.facebook.com/sistemnationaldecolectare

Sursa: Primăria municipiului Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus