Peste 50 de persoane s-au înscris pentru a lua parte, la sfârşitul acestei săptămâni, în staţiunea Parâng, din Valea Jiului, la o tabără specială în care vor învăţa cum să construiască un iglu în care să se poată adăposti de gerul de afară, acţiunea fiind unică în ţară.

Evenimentul îşi propune să arate cum se poate supravieţui la temperaturi extreme într-o construcţie ridicată din zăpadă, dar şi să promoveze frumuseţile naturale şi turismul din zonă.

“Sunt 53 de persoane din toată ţara – Cluj-Napoca, Bucureşti, Constanţa şi altele, care şi-au anunţat prezenţa la această tabără. Este o acţiune unică în ţară, în cadrul căreia doresc să le arăt şi altor oameni că pot supravieţui în condiţii de frig extrem afară, deoarece temperatura din iglu poate urca până la 17 grade Celsius, cum s-a întâmplat acum doi ani, când afară erau minus 20 de grade Celsius”, a declarat joi, pentru AGERPRES, iniţiatorul taberei, Adi Cîmpeanu, de la clubul Pro Adrenalin.

Iglu-urile vor fi ridicate sâmbătă, în zona pârtiei Slima din staţiunea Parâng. Participanţii sunt aşteptaţi să plece spre zona de tabără sâmbătă dimineaţa, la ora 9,00, în zona telescaunului vechi cu care se va ajunge la cabana IEFS, spre pârtia B şi apoi spre pârtia Slima.

Organizatorii recomandă ca participanţii să aibă la ei un sac de dormit, o pătură termică sau o folie care să fie aşezată pe zăpadă, peste care se va pune apoi un neopren. În bagaj sunt obligatorii o lopăţică, 10 lumânări timp candelă, haine groase de schimb, pentru că cele cu care se va lucra la săpatul iglu-ului se vor uda de la zăpadă, două perechi de mănuşi şi căciulă. De asemenea, poate fi adusă o butelie mică de gaz.

Copiii nu sunt acceptaţi la această acţiune.

Organizatorul taberei are experienţă în acest domeniu, Cîmpeanu activând timp de cinci ani în Legiunea Străină, compania de luptă montană, unde a învăţat să construiască un iglu de tip adăpost.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus