Primăria Hunedoara a dat în judecată proprietarii celor 3 blocuri în februarie 2018

Situația blocurilor de pe str. 1 Decembrie 1918, fosta str. Moldovei, a fost reclamată în instanță de către Primăria Hunedoara în luna februarie 2018. Este pentru prima oară când administrația locală a dat în judecată proprietarii blocurilor fantomă.

Primăria municipiului Hunedoara solicită instanței să oblige deținătorii celor 3 blocuri – fantomă să le împrejmuiască, astfel încât să nu mai pună în pericol siguranța cetățenilor sau să le demoleze. Evident, pentru ca instanța să ia o decizie e nevoie de un raport de expertiză. Judecătoria Hunedoara a decis să dea un nou termen, al zecelea, în acest dosar pentru data de 19 august 2019. La acest termen ar trebui să fie depuse rapoartele de expertiză topografică și în specialitatea construcții”.

Cele trei blocuri neterminate au rămas în stadiul actual încă dinainte de 1989, fiind proprietatea fostului combinat siderurgic. Ele au trecut de la o firmă la alta până când au ajuns în proprietatea grupului de firme Tender și la niște dezvoltari imobiliari. Primăria Hunedoara a acționat în judecată SC ESPAROM S.A. PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR ALFA&QUANTUM CONSULTING SPRL și SC COMTUR LOWE SRL.

Blocurile respective au fost mereu subiect de campanii electorale, candidații întrecându-se să arate alegătorilor ce vor face cu ele, deși toți știau că sunt proprietate privată. În februarie 2018, după mai multe runde de întâlniri cu lichidatorul firmei și fără să se ajungă la vreo înțelegere, Primăria a deschis proces în instanță, în obligația de a face, adică să fie demolate sau împrejmuite, în funcție de ceea ce decide un expert desemnat de instanță. Din păcate, procesul se poate lungi în funcție de cât este de interesat lichidatorul să tragă de timp. S-a ajuns deja la al zecelea termen, experții trebuie să depună documentele solicitate, pentru ca instanța să poată lua o decizie. Între timp, cele 3 blocuri fantomă prezintă pericol sporit, mai ales că adesea oameni ai străzii și-au găsit refugiu în ele. Mai mult, mulți copii intră în interior și riscă să se accidenteze. Locuitori din zonă reclamă faptul că tot mai mulți adolescenți merg în acele blocuri și urcă până la etajele superioare, de unde ar putea să cadă cu ușurință.

Foto: Vincze Edmund

Un răspuns

  1. flobaciu@mail.com' Florin Putica spune:

    “Blocurile respective au fost mereu subiect de campanii electorale, candidații întrecându-se să arate alegătorilor ce vor face cu ele, deși toți știau că sunt proprietate privata” – doamna Monalise Hihn doriti sa spuneti cumva ca Dan Boboutanu a mintit in campanie? Ne aducem aminte cu toti de plansale in 3D prezentate pe la tv in 2016. As aprecia un raspuns simplu cu Da sau Nu si nu unul gen “credeti ce doriti “.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus