Mai multe spaţii, între care camera samtartăului şi ultimul nivel al Turnului Alb, precum şi o frescă importantă, vor putea fi văzute, foarte curând, de turiştii care vor vizita Castelul Corvinilor din Hunedoara, a informat administraţia locală.

Noile obiective din cadrul castelului vor fi deschise pentru public în urma procesului de restaurare-conservare care se desfăşoară în cadrul monumentului istoric cu ajutorul unei finanţări europene în valoare de 5 milioane de euro.

Potrivit Primăriei Hunedoara, lucrările de restaurare a Turnului Alb, în ansamblu, sunt foarte aproape de finalizare, ceea ce va permite accesul la ultimul nivel al turnului, lucru imposibil până acum.

Totodată, datorită noii reamenajări se poate vedea şi o frescă aflată între Turnul Alb şi Turnul Vechi de Poartă, aceasta fiind descoperită pe parcursul actualului proiect de restaurare-conservare.

“De asemenea, este finalizată restaurarea celei de-a treia încăperi de la parterul Aripii Bethlen – Camera samtartăului, un fel de administrator care îşi avea reşedinţa în Castel, în sec al XVIII-lea. Este finalizată şi restaurarea uneia dintre principalele încăperi de la etajul Palatului Administrativ, spaţiu în care va fi reamplasată expoziţia etnografică a obiectivului turistic”, a precizat administraţia locală pe pagina sa de socializare.

Lucrările de restaurare, conservare şi punere în valoare a Castelului Corvinilor sunt derulate prin intermediul unui proiect în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Castelul Corvinilor a fost vizitat, în anul 2019, înainte de pandemie, de peste 400.000 de turişti.

SURSA: AGERPRES

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus