El va fi prezentat astăzi magistraților Judecătoriei Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale

Update: Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a atacat decizia judecătorilor, iar contestația va fi judecată la Tribunalul Hunedoara.

În data de 24.09.2021, în jurul orei 12.00, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată verbal de un bărbat cu privire la faptul că în dimineața zilei de 24.09.2021, fiica sa, în vârstă de 19 ani, după ce a participat la un eveniment organizat într-un local de pe raza municipiului Hunedoara, a fost lipsită de libertate in mod ilegal și se află într-un apartament din municipiul Hunedoara.

Reclamantul a precizat ca a fost anunțat telefonic de o prietenă a fiicei sale despre faptul că fiica sa este ținută împotriva voinței sale într-o locuință de pe raza municipiului Hunedoara de un bărbat care s-ar fi oferit sa o conducă acasă, cu un taximetru.

În baza celor sesizate, polițiștii s-au deplasat în cel mai scurt timp la locuința bărbatului respectiv, fiind vorba despre un hunedorean în vârstă de 48 de ani (deși reclamantul a precizat doar porecla acestuia) și au reușit să o elibereze pe tânără.

Polițiștii au stabilit că aceasta a fost sechestrată în locuința bărbatului, unde a fost condusă de acesta cu un taximetru, în dimineața zilei de 24.09.2021 (în jurul orei 08.00) și ținută acolo împotriva voinței sale.

Tânăra (care se pare că se afla sub influența alcoolului) a încercat să se împotrivească în momentul în care și-a dat seama că va fi dusă la locuința bărbatului. Aceasta prezenta urme de violență pe suprafața corpului, motiv pentru care a fost transportată la UPU Hunedoara, pentru îngrijiri de specialitate.

„Prezumtivul făptuitor a fost condus la sediul Poliției Municipiului Hunedoara, în vederea continuării cercetărilor, în cauză polițiștii întocmind dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe și tentativă de viol. Polițiștii au stabilit faptul că persoana vătămată a refuzat să intre în interiorul locuinței bărbatului, context în care acesta a exercitat acte de violență asupra sa, conducând-o împotriva voinței sale în locuință, unde a încercat să întrețină raporturi sexuale cu aceasta, însă nu a reușit întrucât persoana vătămată s-a împotrivit și a reușit să solicite prin mesaje ajutorul unei prietene, care i-a alertat părinții tinerei, iar aceștia au sesizat Poliția”

Ca urmare a intervenției promte la fața locului a polițiștilor, activitatea infracțională a bărbatului a fost stopată, iar fapta de viol nu a avut loc”, a anunțat IJP Hunedoara..

Bărbatul de 48 de ani a fost încătușat și condus la sediul Politiei, iar victima eliberată din locuința acestuia.

În urma exercitării actelor de violență, victima a suferit leziuni care necesită, pentru vindecare, aproximativ 18-19 zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și depus în Centrul de Retinere și Arestare Preventivă Deva, iar astăzi va fi prezentat magistraților Judecătoriei Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus