În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara

O nouă măsură preventivă luată în cadrul dosarului penal constituit ca urmare a incidentelor din municipiul Hunedoara, din data de 18.04.2020.

 

Poliţiştii hunedoreni continuă cercetările în cauza privind infracțiunile comise  la data de 18.04.2020, pe strada Batiz, din municipiul Hunedoara. În cadrul dosarului penal întocmit la acea dată s-a dispus deja arestarea preventivă a patru dintre cei bănuiţi de comitere faptelor penale investigate (ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice – măsura arestării preventive a fost prelungită ulterior cu încă 30 de zile).

În urma investigațiilor efectuate în cauză, în cursul zilei de ieri au mai fost audiate 13 persoane (care s-au aflat la locul comiterii faptelor), fiind dispusă extinderea urmăririi penale față de două dintre acestea: un tânăr de 20 de ani şi un minor de 17 ani, ambii din municipiul Hunedoara.

În sarcina celor doi s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

În urma administrării probatoriului, față de minorul în vârstă de 17 ani   s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Hunedoara şi urmează a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale.

 

Vă reamintim că sâmbătă, 18 aprilie 2020, într-un cartier din municipiul Hunedoara au avut loc incidente, după ce, în timpul unui raid efectuat de poliţişti, un bărbat aflat sub influenţa alcoolului a devenit recalcitrant, iar mai mulţi locuitori din zonă au fost violenţi cu forţele de ordine.

Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi obiecte contondente, iar două maşini de poliţie au fost avariate cu pietre de către o parte dintre locuitorii cartierului. În urma activităţilor investigative, poliţiştii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.200 lei, alte 3 amenzi în valoare de 9.000 de lei au fost aplicate imediat după incidente. În cauză au fost deja arestate preventiv 4 persoane și încă două au fost reținute pentru 24 de ore. De asemenea, a fost extinsă urmărirea penală faţă de alte 23 de persoane, în sarcina cărora a fost reținută săvârșirea infracțiunilor de: tulburarea ordinii și liniștii publice, instigare publică și distrugere. De asemenea, poliţiştii au mai aplicat alte 32 sancțiuni contravenționale (în valoare totală de 49.000 de lei) și două avertismente scrise, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare în vigoare.

„În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea stabilirii circumstanțelor în care au fost comise faptele, a identificării tuturor persoanelor implicate și a luării de măsuri legale faţă de acestea, în funcție de probatoriul existent”, a anunțat IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus