Un proiect de hotărâre de Consiliu local prin care se vor stabili domeniile serviciilor publice şi a locurilor în care contravenienţii persoane fizice precum si persoanele condamnate vor presta activităţi în folosul comunităţii se află în dezbatere publică.

În proiectul propus de Primăria Hunedoara se arată că activitatea în folosul comunităţii se prestează în domeniul serviciilor publice,pentru întreţinerea locurilor de agrement, a parcurilor şi a drumurilor, păstrarea curăţeniei, igienizarea localităţilor, desfăşurarea de activităţi în folosul căminelor pentru copii şi bătrâni, al orfelinatelor, creşelor,grădiniţelor, şcolilor, spitalelor şi al altor aşezăminte social-culturale.

Municipalitatea propune ca activitatea de executare a unei activităţi în folosul comunităţii de către contravenienţii persoane fizice precum și persoanele condamnate să se execute astfel:

  1. a) în cadrul Direcţiei Tehnice din Municipiul Hunedoara, în următoarele domenii şi locuri: întreţinerea căilor publice şi a mobilierului urban; întreţinerea scuarurilor, a locurilor de joacă şi a zonelor verzi; curățirea cimitirelor de pe raza municipiului Hunedoara; curățirea și igienizarea Grădinii Zoologice; curățirea și igienizarea zonelor adiacente Castelului Corvinilor; curățirea și igienizarea domeniului public și privat al municipiului Hunedoara;
  2. b) la Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice, în următoarele domenii: ajutor pentru menaj, pentru servirea mesei, pentru efectuarea cumpărăturilor, pentru diverse activităţi din cămin; Transfer şi mobilizare; sprijin pentru deplasare în interior şi exterior; sprijin pentru efectuarea activităţilor recreative sau de petrecere a timpului liber; sprijin pentru desfăşurarea activităţilor artistice, la organizarea de excursii şi alte activităţi cultural – educative şi de socializare; alte activităţi necesare beneficiarilor, care se programează zilnic, în funcţie de nevoile acestora;
  3. c) la Biblioteca Municipală, în următoarele domenii: tehnoredactare şi corectare de texte pentru revista bibliotecii; preluarea de documente pentru prelucrare; editarea specificaţiilor pentru donaţii; selectarea cărţilor din donaţii, pentru diverse activităţi din cadrul bibliotecii.

 

Proiectul de hotărâre poate fi consultat:
» pe pagina de internet a Primăriei municipiului Hunedoara la adresa: www.primariahunedoara.ro – secţiunea Transparenţă Decizională;
» la sediul Primăriei municipiului Hunedoara, Bulevardul Libertăţii nr.17 (panoul de afişaj);
» la Serviciul Informaţii pentru Cetăţeni şi Relaţii Publice (fosta clădire B.R.D.).

Proiectul de hotărâre se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Serviciul Informaţii pentru Cetăţeni şi Relaţii Publice.

Propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus consultării publice se pot transmite până la data de 27 mai 2019:
» prin formularul pentru colectarea de propuneri disponibil pe pagina de internet – secţiunea Transparenţă Decizională;
» prin poștă electronică la adresa de e-mail: info@primariahunedoara.ro
» prin poștă pe adresa: Bulevardul Libertății, nr.17, Hunedoara;
» la sediul instituției, Serviciul Informații pentru Cetățeni și Relații Publice, Bulevardul Libertății, nr.26, Hunedoara.

Pentru informații suplimentare, puteți suna la numerele telefon: 0254/716322, int.225, 0254/711955, e-mail: info@primariahunedoara.ro, persoană de contact: Toma Valerica, Serviciul Informaţii pentru Cetăţeni şi Relaţii Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus