Tânărul a fost prins, este arestat și urmează să fie predat autorităilor franceze.

În data de 06.12.2017, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Secției de Poliție Rurală Ilia au identificat și reținut un tânăr de 27 de ani, din comuna Dobra, pe numele căruia autoritățile franceze au emis, la data de 07.11.2017, un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, vătămare corporală, furt și incendierea unui autovehicul (fapte comise pe teritoriul statului francez, în cursul anului 2016).

Potrivit polițiștilor, în 17 decembrie 2016, tânărul de 27 de ani a pătruns, împreună cu alte 4  persoane, în incinta unei societăți comerciale din Saint Cannat (Franța), cu intenția de a sustrage mai multe bunuri. 

Cei 5 s-au îndreptat spre casa mobilă unde erau agenții de pază ai companiei, pe care i-au lovit cu obiecte contondente. În urma loviturilor, unul dintre paznici a decedat, alți doi au fost grav răniți. Apoi atacatorii au sustras vehiculul victimelor, pe care l-au abandonat la câțiva  kilometri distanță și l-au incendiat, pentru a distruge probele.

Daunele produse companiei s-au ridicat la 11.000 de euro.

Urmăritul internaţional a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia care a emis ordonanță de reținere pe timp de 24 ore. Ulterior, magistrații de la Curtea de Apel Alba-Iulia a emis un mandat de arest preventiv pentru 15 zile, în vederea predării către autorităţile judiciare franceze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus