În data de 06.11.2018, la sediul Poliției Municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie în vârstă de 43 de ani, din municipiul Hunedoara, care a reclamat faptul că a fost victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

Femeia le-a declarat poliţiştilor că, la data de 26.10.2018, întrucât avea intenţia de a achiziționa un autoturism din Germania despre a cărui vânzare a aflat dintr-un anunț publicat pe un site de vânzări on-line, a contactat prin e-mail proprietarul mașinii, care i-a solicitat 1.000 de euro, drept „garanție” pentru achiziționarea mașinii.

Femeia a trimis suma respectivă printr-un serviciu de transfer monetar, însă, după retragerea banilor, proprietarul maşinii nu a mai răspuns solicitărilor acesteia de a preda autoturismul.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului.

 

Recomandări preventive:        

Cumpărăturile on-line au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă. Prețurile competitive și ofertele speciale sunt foarte atrăgătoare dar, din păcate, nu sunt lipsite de riscuri.

Cum puteți face cumpărături on-line în siguranță? Folosiți, pe cât posibil, site-uri românești de cumpărături – pot fi mai ușor de identificat în caz de probleme. Verificați, înainte să cumpărați, recenziile site-ului sau a produsului. Folosiți cardul de credit, când e posibil, și plătiți folosind servicii de plăți sigure – feriți-vă de plățile prin transfer bancar. Plătiți doar când aveți o conexiune sigură la internet – evitați folosirea hot-spot-urilor publice de wi-fi. Dacă produsul comandat de dumneavoastră nu sosește la timp, contactați imediat vânzătorul. Dacă acesta nu răspunde, contactați banca. Atenție la reclame, oferte și afaceri bombă! Sesizați Poliția la orice încercare de fraudă, chiar dacă nu ați devenit victimă a acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus