Soțul femeii descrie cum unul din judecătorii inculpați în dosar primea sume de bani, bunuri și alimente pentru a atribui preferențial dosare de insolvență.

Trimisă în judecată într-un dosar cu greutate

Angela Monica Borza, practician în insolvență din județul Hunedoara, a fost trimisă în judecată la începutul lunii iulie pentru complicitate la două fapte de luate de mită și instigare la abuz în serviciu. În dosarul care a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel București au mai fost trimiși în judecată omul de afaceri Dan Adamescu și patru judecători de la Tribunalul București.

În rechizitoriul trimis instanței se arată că, în schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecătorul Mircea Moldovan (unul din cei 4 judecători trimiși în judecată) se angaja să atribuie preferențial, unor societăți (practicieni în insolvență), anumite „dosare bune”. „Prin sintagma dosare bune în materie de insolvență se înțelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce generează obținerea unor venituri substanțiale de către societatea de insolvență”, menționează procurorii în același document.

Țuică, brânză, carne și bani cărați cu sacoșa

Într-o plângere penală transmisă procurorilor în 2010 și semnată de soțul hunedorencei, Remus Borza, acesta afirmă că a fost martor când judecătorul a primit bani și bunuri din partea soției sale.

„Comportamentul soției mele s-a schimbat de când are serviciu la București și de când am aflat că are ca iubit pe dl judecător Moldovan Mircea. Acestuia și la alți judecători care se ocupă de lichidări judiciare le-a dat bani cu sacoșa, am văzut chiar eu, și la care chiar eu le-am dus întotdeauna pachete de la Deva, de sărbători, de zile de naștere, pachete cu țuică, brânză, carne de vițel și porc, preparate din carne. Ea împărțea sacoșele cu bani și eu pachetele, pentru ca acești judecători să îi dea cele mai bune dosare de lichidare”, se arată în documentul ajuns pe masa de lucru a anchetatorilor.

În plângere mai sunt descrise și câteva momente și locații în care judecătorul Mircea Moldovan ar fi primit sume importante de bani de la Angela Monica Borza.

Soțul hunedorencei spune că soția sa (cu care se află în divorț) a acumulat împreună cu judecătorul trimis în judecată o avere de peste 20 de milioane de euro (locuințe, case de vacanță, vile, societăți comerciale, mașini de teren, bijuterii, tablouri, etc) și cere organelor de anchetă să verifice cum au fost dobândite aceste averi.

Deși plângerea penală a fost depusă în urmă cu 4 ani la Poliția Deva, bărbatul nu a primit până acum niciun răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus