Avram Iancu mai are câțiva kilometri și va intra în România, pe Dunăre, înot.

 

Bibliotecarul din Petroșani a plecat înot pe Dunăre pe 20 iunie, din Munţii Pădurea Neagră, într-o călătorie în care şi-a propus să parcurgă 2.860 de kilometri de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră, fără costum de protecție. 

Vineri seara, el a postat pe contul de Facebook următorul mesaj:

„Aici se varsa Timişul in Dunare. Inca un rau hoinar se intoarce acasa prin intermediul Dunarii. Doua turnuri superbe marcheaza momentul confluentei.
Azi am reusit doar 22 km. Valurile din fata au fost adversari care mi-au dat croseu dupa croseu.”

 

Alături de Iancu se află caiaciştii Valerică Rîmbu, din Galaţi, şi Ulise Galu, din Braşov, doi sportivi experimentaţi care au plutit cu caiacul pe Dunăre peste 2.500 de kilometri.

Avram Iancu şi-a propus să străbată cei 2.860 de kilometri ai cursului Dunării înotând câte 50 de kilometri pe zi, sosirea în Portul Sulina fiind programată în jurul datei de 20 august.

Potrivit acestuia, ideea de a înota pe tot cursul Dunării i-a venit după ce a recitit romanul „Pilotul de pe Dunăre” al lui Jules Verne, în care scriitorul prezintă povestea lui Ilia Bruş, un bărbat care a câştigat concursul de pescuit al Ligii Dunărene şi a anunţat că va străbate tot fluviul cu o barcă, de la izvoare până la vărsarea în mare, trăind numai din peştele prins pe durata călătoriei.

Sursa: Agerpres

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus