Timp de 11 ani de acum înainte, hunedorenii vor plăti ratele pentru ștrandul inaugurat în anul 2015.

Aproximativ 5,7 de milioane de lei a costat ștrandul construit la Hunedoara și inaugurat în anul 2015.

De anul acesta, din bugetul local al municipiului Hunedoara vor fi plătite ratele pentru împrumutul luat de fosta administrație a Hunedoarei pentru construirea ștrandului Corvina. Acestea vor fi achitate în 11 ani.

În 2017, de la buget se vor achita aproximativ 3,9 milioane de lei doar pentru ștrand. În plus, municipalitatea va plăti 4,1 milioane de lei pentru aparatura medicală luată în leasing de Spitalul municipal „dr. Alexandru Simionescu”, un credit la BRD de 180.000 de lei, dobânzi de 1,2 milioane de lei și comisioane de 10.000 de lei.

În total, municipalitatea va achita băncilor 9,39 de milioane de lei din cele aproximativ 10, destinate investițiilor.

Pe scurt, dacă municipiul Hunedoara nu va primi bani de la Guvern, banii destinați investițiilor vor fi foarte puțini, insuficienți pentru infrastructură.

În schimb, vestea bună e că vor putea merge la ștrand 3 luni și în 2017…

10 răspunsuri

 1. Cine au fost consilierii care au aprobat ? 🙁

 2. Probabil daca nu era acest strand, lumea era nemultumita, iar acum nu e bine pentru ca e facut din bani imprumutati… Nu cred ca e nici prima nici ultima primarie care are imprumuturi. Si acum ar fi culmea ca sa nu fie bani de la guvern, cand actualul guvern e PSD. Si sa mai atraga fonduri europene, ca pana acum sunt repetenti la acest capitol.
  Ne bucuram de acest strand chiar si 3 luni si chiar daca e facut din bani imprumutati.

  • Monalise Hihn spune:

   Pentru fondurile europene s-au deschis puține axe. Cel ma repede, acestea vor fi accesate în a doua jumătate a anului 2018 – începutul anului 2019, deci chestiunea cu repetenți nu ține la nicio primărie din România.

 3. Totusi strandul acela produce, important este sa produca mai mult decat costurile de intretinere si rata la banca.

  • Monalise Hihn spune:

   Nu, acel ștrand nu produce. Cu indulgență, acoperă o rată dintr-un an, în rest sunt costurile de întreținere, salariile etc. care trebuie acoperite pentru celelalte 11 luni plus ratele și dobânzile.

 4. Chelului tichie de margaritar ii trebe !
  hehehe

 5. Problema este ca s-a facut un strand cu niste costuri nejustificat de mari, in coditiile in care terenul si utilitatile nu au costat nimic. Cu acesti bani se putea face un strand cu mai multe bazine (teren ara suficient), si mai ales cu mult spatiu verde(este strand public). Trebuia vazut doar strandul din Mako – Ungaria si era suficient sa aveti un model.

 6. vechea guvernare……dar cand au fost alegerile nu se stia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus