Campaniile electorale scot la suprafață imaginația debordantă a politicienilor, care le zburdă timp de o lună pe câmpii împărțind vise și bunăstare la toată lumea.

De această dată, candidații vor încerca să-i convingă pe hunedoreni să se prezinte la vot pe 11 decembrie pentru a decide structura noului Parlament. Miza este, evident, crearea unei majorități politice pentru susținerea viitorului Guvern.

De-a lungul campaniilor electorale desfășurate în județul Hunedoara în ultimii 10 ani, partidele au încercat să-i cucerească pe alegători cu promisiuni incredibile, care nu au fost onorate niciodată. Liberalii locali au câștigat detașat competiția între partide la trombonit electoratul. Ne-au promis de vreo câteva ori aeroport la Săulești (un proiect pentru care s-au cheltuit bani pe studii de fezabilitate, dar care a rămas la stadiul de poveste nemuritoare), crearea unei conurbații care să cuprindă localitățile din centrul județului – Deva, Hunedoara, Simeria și Călan. Și ficțiunile electorale au continuat: aquapark-uri în Valea Jiului, salbă de microhidrocentrale pe râul Strei, spital regional de urgență la Cristur, centrală nucleară la Deva… Vă mai amintiți? Așa au reușit liberalii să se mențină la putere într-un județ sărac timp de 12 ani.

În ultima lună, PNL și PSD au reintrat în hora populismului, croșetând în jurul unor subiecte care ar fi meritat o abordare mai responsabilă. S-au învinovățit reciproc pentru falimentul Complexului Energetic, s-au arătat cu degetul pentru lipsa căldurii din apartamente, s-au persiflat, și-au trimis jigniri prin comunicate de presă. La ce să ne așteptăm în campania care începe acum?

Firesc ar fi ca partidele să ne spună cum au de gând să guverneze această țară, ce vor să facă pentru ca nivelul de trai să crească și pentru ca serviciile pe care statul este obligat să le asigure să fie de calitate. Asta pentru ca cetățenii să voteze în cunoștință de cauză.

Începutul campaniei e dezolant. Partidele se ceartă de două săptămâni pe majorarea salariilor pentru medici și profesori după ce PSD le-au votat, iar PNL și tehnocrații au contestat vehement, asta în condițiile în care ne lăudăm că economia României crește. Soiul ăsta de nebunie e unul aparte. Cu alte cuvinte, ne opunem bunăstării românilor doar pentru că adversarul politic ne-a luat-o înainte cu 5 minute și a propus el creșterea salariilor.

Ce nu au înțeles politicienii? Nu au înțeles că alegerile parlamentare sunt în primul rând despre oameni, nu despre partide. Că oamenii trebuie să fie beneficiarii creșterii economice, că oamenii trebuie să fie în centrul atenției. Că românii nu merită să fie tratați ca turmă pe care o plimbă din patru în patru ani să-și „facă datoria” de cetățeni. Statul există pentru că oamenii există!

Oameni buni, sancționați-i pe politicieni de fiecare dată când vă jignesc inteligența cu palavre electorale. E singura metodă eficientă și, mai mult decât atât, e răspunsul pe care partidele îl merită cu prisosință. Cereți-le să răspundă pentru activitatea lor și amintiți-le de fiecare dată când îi veți întâni în campanie electorală că nu sunt la ședințe foto cu prostimea, ci la consultarea cu oamenii despre cum ne propunem să arate România copiilor noștri.

3 răspunsuri

  1. platonelvira@yahoi.com' Platon Elvira spune:

    Un articol-mesaj…PERFECT !!!FELICITARI !

  2. Oamenii buni au inteles ca nu are rost sa mai mearga la vot, De 26 de ani, soarta lor este decisa de cei care se multumesc cu spectacole de muzica populara, mici aruncati peste gard, bere la pet si cativa lei in plus la pensie sau la salariul de mizerie din care mananca prost cateva zile, apoi stau si asteapta urmatoarele alegeri!
    Doar nu credeti ca oamenii buni au sustinut aparitia unei astfel de clase politice, oamenii buni sunt scarbiti de ce vad in jurul lor si nu mai au niciun fel de reactie pt. ca si-au dat seama ca jocurile sunt facute!

  3. Felicitari ! M..e psd si pnl ! Si restul javrelor ! Vrem sa traim decent nu pe o portocala aruncata de altii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus