Primul termen la completul de 5 judecători a fost în luna martie. După ce, vineri, au fost desemnate noi complete, procesul se reia.

Noul complet care va judeca apelul comisarului Berbeceanu a fost desemnat vineri prin tragere la sorți și este  format din Lefterache Valeria, Matei Ionut Mihai, Ilie Gheorghe Aurel, Bogdan Ioanasi Pistol Stefan, iar supleanti vor fi Burnel Oana, Popa Rodica Aida, Cobzariu Maricela Serban Leontina, Dragomir Ilie Iulian.

Decizia vine după ce, miercuri, Curtea Constituţională a României a decis că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorţi, toţi membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenţei unui conflict juridic de natură constituţionnală între Parlament şi ÎCCJ.

BERBECEANU, achitat pe fond

Procesul în care comisarul șef Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată în 2014 este rezultatul conexării a două dosare: unul instrumentat de procurorii DIICOT și altul instrumentat de DNA. Ambele au ajuns pe rolul instanței în aceeași zi.

În primul dosar, comisarul șef Traian Berbeceanu a fost acuzat de favorizarea unui grup infracțional. Dosarul a fost construit pe baza unor mărturii și probe false întrucât, majoritatea martorilor care au fost folosiți în acest dosar, au afirmat în fața judecătorilor că au fost obligați să semneze declarații care să-l incrimineze pe Traian Berbeceanu. În acest proces au fost audiați peste 100 de martori: polițiști, procurori, ofițeri de informații, avocați, oameni de afaceri, dar și personaje din lumea interlopă.

În al doilea dosar, autorii primului dosar sunt acuzați de represiune nedreaptă, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu. Cu alte cuvinte, foștii procurori Ioan Mureșan și Nicolaie Cean, dar și ofițerul Alin Muntean, sunt acuzați că au pus la cale înlăturarea lui Traian Berbeceanu de la conducerea BCCO Alba Iulia, motiv pentru care i-au înscenat dosarul în care l-au reținut pe polițist. În octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reținut și arestat după ce mascații au intrat în locuința sa din Deva.

Pe fond, Traian Berbeceanu a fost achitat, Ioan Mureșan a luat 7 ani de închisoare cu executare, Alin Muntean- 4 ani cu executare, Nicolaie Cean – 3 ani cu executare.

Un răspuns

  1. Ce fata de tigano-infractor are. Toti patru sint vinovati. Niste jigodii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus