O ieşire cu cortul în natură este cea mai bună şi ieftină metodă de a scăpa de aglomeraţia oraşelor și de căldura insuportabilă.

Fie că îţi vei petrece sejurul în natură în doi, fie că mergi cu gaşca de prieteni, o ieşire cu cortul este o metodă minunată de a restabili o legătură cu natura. În plus, nu va fi nevoie să bagi prea adânc mâna în buzunar. Vă prezentăm câteva locuri de pe meleagurile noastre perfecte pentru campat:

Transfăgărăşan
Transfagarasan_(41)
Transfăgărăşanul, traseul turistic care leagă Muntenia de Transilvania, este deschis între lunile iunie şi octombrie ale anului. Puteţi campa în zona lacului Vidraru, iar pentru o privelişte de neuitat urcaţi până la Bâlea Lac, la 2000 de metri altitudine.
Transalpina
 transalpina-6
Transalpina este un alt traseu touristic cu care se mândreşte ţara noastră. Acesta străbate munţii carpaţi şi atinge 2,145 de metri în pasul Urdele.  Puteţi să campaţi pe marginea râului Lotru sau în zona Lacului Vidra.
Lacul Sfânta Ana
lacu sfanta ana
Lacul Sfânta Ana din Harghita este ideal pentru o ieşire în natură. Vă puteţi instala cortul în zona de camping special amenajată. Pentru suma de 10 lei vă puteţi bucura de un peisaj de zile mari şi de plimbări cu barca pe lac.
Constanţa
 Mari_494_valuri1
Turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc şi vor să fie cât mai aproape de natură pot alege să se cazeze în campinguri. Clasice sunt campingurile de la Năvodari la Vama Veche, dar pe litoralul nordic sunt acum zone de campare care oferă zile de vis: Vadu și Corbu.
Buşteni şi Sfinxul
sfinx
Dacă vreţi să vă recreaţi într-un loc încărcat cu poveşti şi mituri, alegeţi zona Babelor şi a Sfinxului. Puteţi merge chiar şi în drumeţii în trasee montane care pornesc din Buşteni şi vă puteţi instala cortul în zona cabanei Caraiman.
Ocna Şugatag
 Ocna-Sugatag
Unul dintre peisajele pe care nu trebuie să le rataţi se află la poalele munţilor Ţibleş, din nordul Maramureşului. Aici veţi găsi chiar şi un loc de campare cu o capacitate de 200 de corturi.
Sursa: turismistoric.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus