Aproximativ 258.100 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 65.500 mijloace de transport, au efectuat marţi formalităţile de control atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis, miercuri, AGERPRES, pe sensul de intrare în România, au fost 108.469 de persoane, dintre care 11.703 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 3,16% faţă de ziua precedentă). Începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), au intrat în România 2.052.348 de cetăţeni ucraineni.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 55 de fapte ilegale: 29 de infracţiuni şi 26 de contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 100.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 20.700 lei.

În ultimele 24 de ore, nu s-a permis intrarea în ţară a 28 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 27 de cetăţeni români din diferite motive legale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus