Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţară joi a scăzut cu 0,9% faţă de ziua precedentă, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, vineri, AGERPRES.

“În data de 26.05.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 92.902 de persoane, dintre care 8.964 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 0,9% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.168 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 937 cetăţeni ucraineni (scădere cu 15,1%)”, precizează IGPF.

De la declanşarea crizei până joi, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.037.305 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.071.834 ucraineni.

Potrivit IGPF, măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

“Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, transmite Poliţia de Frontieră.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus